Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tragedija u Slavoniji

Žar opuška izazvao požar, poginuo vlasnik kuće (63)

DVD Oprisavci
Foto: DVD Oprisavci
1/2
24.07.2022.
u 12:23

Naime, do požara je došlo uslijed djelovanja gorive tvari (žar od opuška cigarete). Tom prilikom vatra se proširila na dnevni boravak u kojem se nalazio nesretni muškarac, a također i na kuhinju te na krovište kuće.

Opušak cigarete izazvao je požar u kojem je smrtno stradao 63-godišnji muškarac, utvrđeno je policijskim očevidom.

Kako se navodi u priopćenju Policijske uprave brodsko-posavske, u subotu, 23. srpnja između 13 i 14 sati u Oprisavcima, tridesetak kilometara istočno od Slavonskog Broda, došlo je do požara na obiteljskoj kući. Tom prilikom u kući je pronađeno mrtvo tijelo muške osobe, te je utvrđeno da se radi od 63-godišnjem vlasniku kuće.

Obavljen je i očevid kojim je otkriven uzrok tragičnog događaja. Naime, do požara je došlo uslijed djelovanja gorive tvari (žar od opuška cigarete). Tom prilikom vatra se proširila na dnevni boravak u kojem se nalazio nesretni muškarac, a također i na kuhinju te na krovište kuće.

Požar su ugasili pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva iz Oprisavaca, koji su na intervenciju izašli s 12 vatrogasaca te navalnim i kombi vozilom.

- Gusti dim te padanje crijepa i žbuke dodatno su otežali pretraživanje prostorija. Kada su se stvorili uvjeti za ulazak navalnog tima u prostorije, unutra smo pronašli jednu osobu koja je nažalost preminula. Do dolaska policijskih inspektora za očevid lokalizirali smo požar te spriječili njegovo širenje na obližnje pomoćne zgrade – poručili su članovi oprisavačkog DVD-a sa svoje službene Facebook stranice.

Policijski službenici o događaju će dostaviti izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije