05.09.2014. u 14:00

HTV i RTL radije se plaše iračko-sirijskog kalifata. A BiH? Jedino Jarak tamo vidi i nekakve bradonje... Hm, tko tu bolje vidi?

Do sada, kada su urednici i/ili voditelji TV dnevnika spominjali da je Zapad ugrožen nekom opasnosti, poput one iz Ukrajine ili od radikalnih islamista iz Iraka i Sirije, nekako nam je ulazilo u jedno, pa izašlo na drugo uho. Sada se, međutim, treba brzo naviknuti da to oni govore i o nama, o Hrvatskoj. Mi smo, naime, sada Zapad. Svrstali smo se tamo, punopravno i sada nas kače obveze, ali i opasnosti koje uz taj status idu.

Nažalost, zakasnili smo, ušli smo u zapadni svijet u vrijeme krize, a propustili prosperitet, nismo počeli ni u čemu uživati – a već sudjelujemo u raspodjeli opasnosti. Jest apsurd, ali je još i gore. A to gore, primijetila je jedino Nova TV. Pa je njihov Andrija Jarak već dva dana u BiH. Dan prije krenuo je pratiti akciju uhićivanja vehabija, tih izoliranih fundamentalista po brdima BiH, javio se iz Gornje Bočinje, a dan poslije, opet jedini, izvještava iz Sarajeva. U toj G. Bočinji pohapsili su 16 vehabija jer su oni organizirali, vrbovali i, pazi ovo, uglavnom preko Zagreba poslali oko 340 boraca za brutalnu vojsku odrubitelja glava.

Dan poslije, saznalo se, njihov vođa ima 4 žene i 17-ero djece, a sin drugog vehabije poginuo je u Siriji, nakon čega je njegov otac organizirao – slavlje za cijelo selo!? To se, dakle, događa svega 98 km cestom (65 km zračne linije) daleko od nas, koliko od tog bosanskog vehabistana ima do – Slavonskog Broda. No, HTV i RTL radije se plaše iračko-sirijskog kalifata. A BiH? Ma to je, jel', zemlja behara, ćevapa i sevdaha. Jedino Jarak tamo vidi i nekakve bradonje... Hm, tko tu bolje vidi, i odakle nam prijeti veća opasnost, što mislite?

PLUS

Svim TV-ima koje pritišću ministra prosvjete da za djecu invalide osigura asistente u nastavi. Kaže, nema novaca. Pa nek' uzme od, u odnosu na ovu, manje važnih udruga.

MINUS

Naš premijer kao da je imao još jednog neutrošenog 'kviska' ili žeton za HTV, pa im je dao intervju. S obzirom na sadržaj intervjua, nacija bi preživjela da ga nije ni bilo.

>> Zbog ISIL-a u Prištini uhićen imam Krasniqi

Komentara 12

Avatar prof.baltazar
prof.baltazar
17:24 05.09.2014.

Bosna polako ali sigurno je na odličnom putu ka cilju stvaranja prve islamske države u Europi po uzoru Bliski Istok. E sad iz te Islamske države BiH je oko 340 zločinaca preko zračne luke Zagreb otišla u Irak i Siriju. Ako su već otišli ubijati u ime proroka Muhameda u cilju širenja Islama postavlja se pitanje hoće li ih netko iz Hrvatske policije na njihovom povratku zaustaviti i postaviti par pitanja tek toliko da im malo bude neugodno.

MU
Mukowsky
16:53 05.09.2014.

Svaki signal u danasnjem svijetu treba shvatiti ozbiljno. Suzbijanje takvog fundamentalizma u ranim fazama pokazuje deficit demokracije. Ako reagiras prerano onda nisi demokrat, a kasnije je prekasno. Zato je nuzno senzibilizirati javnost, sto g. Jarak cini.

CO
cope
19:05 05.09.2014.

Nema nam druge vec da se organizujemo u ustaske zdrugove kao 1941-1945 i 1991 -1995 naostrimo kame krunice u ruke i u boj za narod svoj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije