Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ENERGETIKA

Zaprešiću nagrada EU za uštedu energije

zaprešić
Željko Hladika
12.04.2011.
u 16:38

Svih je 25 dobitnika zajedno uštedjelo 837.000 Mwh struje, koliko godišnje potroše sva luksemburška domaćinstva

Grad Zaprešić jedan je od 25 dobitnika ovogodišnje nagrade za učinkovito korištenje energije, objavila je u utorak Europska komisija. Nagrade će dobitnicima na svečanosti u srijedu zajedno uručiti europski povjerenik za energetiku Günther Oettinger i predsjednica Odbora regija EU Mercedes Bresso. Za nagrade se natjecalo više od 1000 kandidata širom EU, već za ovu priliku proširene Hrvatskom.

Zaprešić je nagrađen jer je već 20 postotnom provedbom programa zamjene starih živinih tijela javne rasvjete natrijevim i halogenim žaruljama smanjio godišnju potrošnju struje za 57 posto ili za 1712 megavatsati. Svih je, pak, 25 dobitnika zajedno uštedjelo 837.000 Mwh struje, koliko godišnje potroše sva luksemburška domaćinstva zajedno.

- Uporabom inovativnih tehnologija za jačanje energetske učinkovitosti borimo se  protiv klimatskih promjena i smanjujemo ovisnost o uvozu energenata. Njome također pokrećemo održiv rast i otvaramo nova, kvalitena radna mjesta – naglasila je europska  povjerenica za istraživanje, inovacije i znanost Maire Geoghegan-Quinn.

Ključne riječi

Komentara 2

OB
-obrisani-
16:49 12.04.2011.

pa semafori mogu raditi i na solarnu energiju,heeehheheheh i jos vise ustedjeti...heheehheeh

AG
Agramer198
01:50 13.04.2011.

Meni je taj Zaprešić uvijek bil jako simpa grad, troškovi života su niži, manja sredina je uvijek bolja za odgoj djece, a opet možeš raditi u Zagrebu jer si za 20 min s vlakom do Gl. kolodvora.. Stvarno tam dobiješ najbolje od svega...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije