Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U teškom je stanju

Zapovjednik branitelja koji se zapalio: Pogodilo ga je što su mu smanjili opskrbninu

Samozapalio se pred Ministarstvom branitelja
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/11
28.10.2014.
u 10:14

– Nakon opetovanih laži ministra Matića i premijera Milanovića odlučio je doći i javno si oduzeti život – kazao je ratni zapovjednik branitelja koji si je pokušao oduzeti život

Hrvatski branitelj Damir Čakanić, negdašnji pripadnik 150. brigade, nalazi se u teškom stanju: opečeno mu je 40 posto tijela, izvan životne opasnosti je i kontaktibilan ali mu predstoji dugotrajno liječenje. Smješten je na Klinici za Traumatologiju nakon što se sinoć nešto prije 23 sata polio benzinom i zapalio ispred Ministarstva branitelja.

Opečena mu je glava, ekstremiteti i desni bok, a liječnici ga održavaju budnim. S obzirom na to da je pri svijesti, na liječničku sugestiju posjetili su ga suborci, među njima i njegov ratni zapovjednik Damir Loborec, s kojim smo razgovarali nakon povratka iz bolnice. – Damir leži s teškim opeklinama, prima analgetike, a liječnici kažu da će se tek za sedam dana vidjeti kakvi su razmjeri – kaže Loborec, dodajući kako nije istina da je Damir proteklih dana sudjelovao u prosvjedima.

"Nitko nije znao njegovu namjeru"

– Moj vojnik bolovao je od PTSP-a. Takve suborce s teškim dijagnozama sklanjali smo s prosvjeda, nismo mu dali da dođe, ali kod kuće je gledao televiziju i nakon opetovanih laži ministra Matića i premijera Milanovića da nema smanjivanja braniteljskih prava i da nitko ne ruši dignitet Domovinskog rata odlučio je doći i javno si oduzeti život. Nitko nije znao za njegovu namjeru – kaže Loborec, prisjećajući se trenutka kad se Damir sinoć nenadano pojavio i polio se benzinom pred ulazom u Ministarstvo.

Damir Čakanić jedan je od branitelja koji su živjeli od opskrbnine koja je iznosila 1100 kuna, a koja mu je potom smanjena na 800 kuna. – To ga je pogodilo, ne zbog novca, nego zbog ponosa – kaže Loborec o svom vojniku koji je 1991. krenuo u rat sa svojom 150. brigadom, s kojom je prošao cijeli rat na brojnim bojištima diljem Hrvatske, ukupno 560 dana u borbenom sektoru. Danas mu je 50 godina, živi s bratom. I s posljedicama PTSP-a.

>>Dovezao se taksijem pred Ministarstvo branitelja, polio benzinom i zapalio

>>Koji su motivi prosvjeda branitelja i zašto traže smjenu

>>Branitelji na okrugli stol ispred Ministarstva pozvali Josipovića, Leku i Milanovića

Komentara 233

BA
balic
10:31 28.10.2014.

Jel pljuvaci 1100 kuna su bogatstvo za covjeka koji vam je dao Hrvatsku,sram vas bilo sve do reda.. Nosite i vi i svaki drugi koji samo matrijalne vrijednosti gleda zivote tih ljudi na dusi .. Sad ste sretniji ?

NZ
NAĐI-zaZAGREBbezkumova
10:28 28.10.2014.

Zašto još nisu dali ostavke smiješni ministar Matić, čudni likovi oko njega, Vlada i crveni predsjednik na Pantovčaku? Fotelje su tople?

SR
srbinvojo
10:21 28.10.2014.

eto, i on glumi, jeli komunjare?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije