Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VUKOVAR

'Zapošljava se po političkoj liniji, djeca branitelja ostaju bez posla...'

Tomo Medved
Foto: Branimir Bradarić
1/2
25.04.2016.
u 15:30

Spomenuta je i sumnja kako se održavanje hostela i pranje posteljine obavlja bez javnoga natječaja

Rad Javne ustanove Memorijalni centar Domovinskog rata Vukovar bio je tema današnje konferencije održane u Vukovaru, a kojoj je domaćin bio ministar branitelja Tomo Medved. Bila je ovo prilika da ministar iz prve ruke čuje više o radu ustanove, njenim planovima ali i prigovorima od strane branitelja i braniteljskih udruga. U prilično burnoj raspravi Ustanovi se najviše zamjeralo na načinu zapošljavanja gdje je ukazano kako u njoj ne radi dovoljan broj Vukovaraca. Mogle su se čuti i primjedbe da se zapošljavanje obavlja po političkoj liniji, a da se djeca poginulih i nestalih hrvatskih branitelja ostaju bez posla. Čuli su se i prigovori oko nedavno provedenog natječaja za prehranu djece koji je dobila jedna vinkovačka tvrtka, programa posjete osmaša gradu, infrastrukturnih projekata… Spomenuta je i sumnja kako se održavanje hostela i pranje posteljine obavlja bez javnoga natječaja.

- Niz je primjedbi, a najviše oko zapošljavanja i natječaja oko prehrane djece. Otišlo je sve u krivome smjeru kao nekakav servis ratnome turizmu. Govorilo se o promicanju istine o Domovinskom ratu pri čemu će najviše koristi imati djeca poginulih i nestalih branitelja ali od toga nema ništa. Ratni turizam se razvija na kostima naših najmilijih dok naša djeca su prinuđena odlaziti trbuhom za kruhom, rekla je Snježana Patko.

Svoj primjer iznijela je Sandra Milić koja je prošla pismeni dio testa za natječaj za zapošljavanje ali ne i usmeni.

- Rezultate pismenoga djela sam dobila ali usmenoga do danas ne. Smatram kako nas se obmanjuje i da se provodi namještanje politički podobnih i drugih. Nadam se kako će Upravno vijeće Ustanove poduzeti neke korake, rekla je Milić.

Komentirajući optužbe na račun rada Ustanove njen ravnatelj Zoran Šangut kazao je kako se sve obavlja transparentno te da poštuju sve zakone što, po njegovim riječima, potvrđuju i pozitivni nalazi svih nadzora i inspekcija.

- Javna ustanova ima iznimnu perspektivu i svakako je da ćemo je i dalje jačati i razvijati kako bi realizirali zacrtane ciljeve. Ovo je bila prilika da čuje prijedloge i sugestije koje bi dovele do poboljšanja djelovanja Ustanove. Ovo je prvi korak, a konačnu odluku će donijeti Upravno vijeće Ustanove, rekao je Medved.

Prema službenim podacima Ustanove Vukovar će do kraja lipnja u okviru projekta posjete osmaša posjetiti oko 9.000 učenika. Prema planu od rujna do kraja prosinca u grad će kroz isti projekt doći novih 17.500 učenika. Razmišlja se i o mogućnosti da se i učenicima hrvatske nacionalnosti s područja BiH osigura besplatan dvodnevni posjet Vukovaru gdje bi učili o Domovinskom ratu. Tijekom svibnja u krugu vojarne biti će otvoren restoran Istra, gdje će se hraniti učenici, a tijekom ljeta očekuje se i otvaranje hostela Dubrovnik kapaciteta 330 ležajeva.

Komentara 9

DO
doktorica
15:35 25.04.2016.

sva djeca imaju jednaka prava kod zapošljavanja i školovanja.U svakoj normalnoj državi gleda se samo na rezultate testova,sposobnosti i stručnost a ne na to tko mu je tata i mama...

Avatar dpejakovic
dpejakovic
18:26 25.04.2016.

U Gradu Sisku je SDP-eova vlast otpustila 32 ljudi u gradskoj upravi zbog štednje a zatim krenula zapošljavati stranačke pulene i kroz dvije godine dostigla isti broj kao na i kod preuzimanja vlasti. Gradonačelnica je zaposlila tajnika gradskog SDP-ea. Istaa ne želi objaviti imena i prezimena zaposlenih iako to mora po zakonu uraditi.

BL
blackstone
17:06 25.04.2016.

Ovog sanguta, prijatelja od pedje matica trebavpod hitno maknuti i istraziti sav kriminal koji je sa pedjom organizirao u memorijalnom centru.taj sangut se cijeli zivot uhljebljuje preko branitelja,bio je pomocnik onoj ogavnoj kosorici pa se ubacio u croatia osiguranje pa se sa sjetio izvlaciti lovu preko memorijalnog centra u vukovaru. Ajde medved rijesi to vojnicki.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije