Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sirija

Zaposlenik vojne bolnice u Homsu: I liječnici muče pacijente

Lakers Nuggets
06.03.2012.
u 18:50

Tajno snimljena snimka prikazuje bolesnike hrđavim lancima zavezane za krevete. Navodno ih muče elektrošokovima, lome im udove...

Britanski Channel 4 u ponedjeljak je emitirao snimku koja prikazuje mučenje civila u vojnoj bolnici u sirijskom gradu Homsu. Snimku, čija autentičnost nije nezavisno potvrđena, tajno je snimio jedan od zaposlenika te bolnice.

Video prikazuje ranjenike hrđavim lancima privezane za bolničke krevete. Prema optužbama autora videa, u mučenjima sudjeluju i vojnici i liječnici, a neke su od metoda  elektrošokovi, okretanje udova do točke lomljenja i vezanje penisa kako bi se zaustavilo uriniranje. Svjedok je otkrio kako je najmlađi od ranjenika bio star 14 ili 15 godina, a imena s prijemnica brojnih pacijenata izbrisana su kako nitko ne bi znao gdje su nestali.

Prema svjedocima iz drugih bolnica, neki od ranjenika su i ubijeni. U vojnim bolnicama, koje su pod nadzorom ministarstva obrane, većina ranjenika su civili, a samo su neki od njih vojnici koji su odbili izvršiti naredbe. Sirijska vlada nije komentirala ove optužbe.

Komentara 47

SK
slučajni komentator
13:38 07.03.2012.

dobro zašto mi brišee komentare koji nisu uvredljivi?

RE
@rea
20:35 06.03.2012.

Prestolonaslijednog predsjednika treba na prvi stup.

OB
-obrisani-
13:01 07.03.2012.

07.03.2012. u 12:24h bomba je napisao/la: Ovakvo što su američki vojnici radili svojim zarobljenicima u Iraku i Afganistanu. Ma radili su i gore stvari a samo je jedan dio procurio, da je sve procurilo .... ...... nisi dopisao da suu to snimci koji su oni snimili pa sad plasiraju kao tajni snimak

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije