Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
napad iznutra

Zaposlenik ambasade u Kabulu ubio američkog državljanina

američka ambasada
AFP/PIXSELL
26.09.2011.
u 18:57

Afganistanac je ranio još jednog američkog državljanina, nakon čega su ga stražari ubili.

Zaposlenik američke ambasade u Kabulu u nedjelju navečer ubio je američkog državljanina prilikom napada na CIA-in ured u zgradi, prenosi CNN. Afganistanac je ranio još jednog američkog državljanina, nakon čega su ga stražari ubili.

Istražitelji pokušavaju doznati je li muškarac militarist ili je uzrok napada nezadovoljstvo poslom. Jedno je sigurno, žrtve nije birao, već je pucao nasumice. Nije poznato je li napadač imao dozvolu za nošenje oružja ili ga se nekako domogao. Svi afganistanski zaposlenici moraju proći kroz detektor metala i biti pregledani pri svakom ulazu u zgradu.

Kako piše Guardian, ovo je posljednji u nizu napada koje su izvršili Afganistanci koji rade za institucije stranih saveznika u zemlji. Pokazalo se da su neki od njih talibanski špijuni, dok su se neki na napad odlučili zbog rješavanja osobnih razmirica.

Komentara 13

RI
Riznica
19:40 26.09.2011.

Strasno, pa zar ih ubijaju i u ambasadi !!!! Da sam u Avganistanu, pobjegao bi glavom bez obzira ... Pa njima vrijeba smrt iza svakog coska !\"....

OB
-obrisani-
19:44 26.09.2011.

u 19:38h Bartolino je napisao/la: ~~~~~~~~~~~~~~~ Bartolino ~ Ti uvijek napises lijepi i dugi komentar. Ali ti je svaki blesav i glup. A da se prihvatis neke druge rubrike? Recimo ~ Zivot - Horoskop!?

OB
-obrisani-
19:38 26.09.2011.

Tolike potrosene milijarde dolara, najmodernija vojna tehnika, sva moguca tehnicka pomagla za prisluskivanje, tisuce agenata u Afganistanu i okolnim zemljama, a Talibani primijene jednostavnu taktiku i napadnu tamo gdje ih nitko nije ocekivao. CIA, Pentagon, NATO i druge zapadne organizacije koje vode rat u Afganistanu moraju priznati da ne znaju sto da cine. Hitler se uvijek osvecivao lokalnom stanovnistvu za ubistvo jednog njemackog vojnika, a to danas NATO ne moze. George Bush danas uziva u svojoj penziji, a za to vrijeme stotine tisuca ljudi pate zbog njegove sulude ideja da napadne Afganistan. Zrtve su mladi amerikanci, afganistansko stanovnistvo, pa i ostali vojnici NATOa koji riskiraju zivot svaki dan. A americka vlada izgleda nista nije naucila iz povijesti pa samo srljaju iz jedne gluposti u drugu, a sve te sulude ideje se placaju krvlju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije