Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SINDIKAT U PLETERU

'Zaposlenici Pletera rade obroke od prvog dana potresa'

Djelatnici tvrtke Pleter gradjanima hranu dijele na novoj lokaciji u Petrinji
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/3
15.01.2021.
u 11:01

Sindikat je u priopćenju ocijenio neprimjerenim što predsjednik uprave društva "nije stao u obranu ponajprije vrijednih zaposlenika''

Iz Sindikata djelatnika u vojsci i državnim službama, koji djeluje u trgovačkom društvu "Pleter-usluge", u petak su prozvali predsjednika Uprave društva što nije odmah reagirao na tvrdnje da se "Pleter" pojavio u Petrinji tek dva tjedna nakon potresa.

"Zaposlenici Pletera su od prvog dana razornog potresa na svojim radnim mjestima i pripremaju obroke za sve korisnike koji su se tih dana našli u prostoru vojarne u Petrinji. Riječ je o određenom broja vojnih osoba, kao i 400 do 500 civila kojima su pripremani i dijeljeni topli obroci", izvijestili su iz Sindikata djelatnika u vojci i državnim službama.

Sindikat je u priopćenju ocijenio neprimjerenim što predsjednik uprave društva, odmah nakon prozivki iz medija, "nije stao u obranu ponajprije vrijednih zaposlenika i na primjeren način iskomunicirao i izvijestio javnost što i rade i gdje mu se nalaze djelatnici".

Predsjednika Uprave pozvali su na poštivanje svih prava zaposlenika proisteklih iz Zakona o radu i Kolektivnog ugovora za zaposlene društva Pleter, kao i usvajanje odluke društva o novčanom nagrađivanju i slobodnim danima zaposlenicima koji su sudjelovali u prehrani korisnika s područja pogođenim katastrofalnim potresom u izvanrednim i ekstremnim radnim uvjetima, a vodeći se primjerom drugih poslodavaca i sličnih odluka.

"Apsurdna činjenica je da ti isti zaposlenici koji pripremaju obroke, na iste nemaju pravo jer je predsjednik uprave društva obećao pregovore o istome, a nikad ih nije počeo", ustvrdili su iz sindikata u priopćenju.

"Naši pregovori uglavnom završavaju ili na sudu ili kao prijava Državnom odvjetništvu ili kao prijava Državnom inspektoratu ili kao prijava nadležnim ministarstvima", stoji, uz ostalo, u priopćenju Sindikata djelatnika u vojsci i državnim službama koje potpisuje zamjenik predsjednika Tomislav Petrović.

Dodali su i kako je primjerice plaća kuhara u "Pleteru" nešto iznad 4.500 kuna, ovisno o godinama radnog staža.

Komentara 1

DU
Deleted user
11:07 15.01.2021.

Zaposlenici Pletera su inače višak radne snage koji da ne bi završio na ulici završio je osnivanjem državne firme Pleter. To su vam one uštede u ministarstvima gdje kao smanjuju broj ljudi ali otvaraju nova ministarstva i tako nas prave budalama. Sve to u Pleteru glasa za HDZ i zato je i tamo, skupa i loša hrana samo je rezultat uhljebljivanja. Bolje da smo unajmili lokalne kuhare i lokalne OPG-ovce da se novac zadrži u tom kraju a ne da ga ovi krkani šleperima šalju u Hercegovinu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije