Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zbog smanjivanja prava

Zaposlenici NP Plitvička jezera najavili generalni štrajk

Plitvička jezera
Filip Brala/PIXSELL
17.12.2013.
u 15:29

Sindikalna povjerenica Marica Perić kazala je da je do sada prikupljeno oko 60% potpisa, a za legalnu provedbu štrajka, odnosno procesa mirenja, potrebno je 75% potpisa članova sindikata.

Zaposlenici Nacionalnog parka Plitvička jezera nezadovoljni odlukom Vlade RH kojom im se obustavlja isplata božićnica i regresa, a prijeti im i smanjivanje plaće za 13%, najavljuju generalni štrajk. 

Sindikat turizma i usluga Hrvatske 4. prosinca prekinuo je kolektivne pregovore. Sindikalna povjerenica Marica Perić kazala je da je do sada prikupljeno oko 60% potpisa, a za legalnu provedbu štrajka, odnosno procesa mirenja, potrebno je 75% potpisa članova sindikata. Ukoliko se ne udovolji njihovim zahtjevima zaposlenici poručuju da se Nova godina na Plitvicama neće čekati.

>>NP-u Plitvička jezera tapisoni poreznog dužnika

Komentara 1

BL
Blomberg
17:48 17.12.2013.

Evo sad se i plitvicanci javljaju, ljudi pa zar ne vidite stanje u HR , pogledajte koliko ima onih koji su bez posla a sad bi i vi bozicnicu za sve je treba ukinuti dok je ovakvo stanje, a najvaznijeije da si oni na vrhu isto skinu place jer bez solidarnosti nema poboljsanja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije