Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VUKOVAR

Započinje realizacija projekta vrijednoga 356,7 milijuna kuna

Vukovar
12.06.2015.
u 14:11

Jakovina: Dovršetkom ovog projekta grad Vukovar i općine koje su uključene dobit će modernu vodno-komunalnu infrastrukturu

Direktorica komunalnog poduzeća „Vodovod grada Vukovara“ Milica Zebec potpisala je danas s predstavnicima izvođača radova u tri ugovora vezana uz projekt „Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture grada Vukovara“. Radi se o projektu vrijednome 356,7 milijuna kuna (s PDV-om) u kojemu je 70 posto sredstava osigurano iz sredstava fondova EU dok država, Hrvatske vode i jedinice lokalne samouprave podmiruju preostali dio sredstava. Planirani radovi odvijat će se na području Vukovara te tri općine (Bogdanovci, Borovo i Trpinja) koje se oslanjaju na grad Vukovar.

- Dovršetkom ovog projekta grad Vukovar i općine koje su uključene dobit će modernu vodno-komunalnu infrastrukturu, a poboljšat će se i kvaliteta života i zdravlje ljudi, zaštititi i očuvati okoliš te uskladiti odvodnja i pročišćavanje otpadnih voda s domaćim i EU propisima, rekao je ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina koji je nazočio svečanosti potpisivanja ugovora. U sklopu projekta sanirati će se ili rekonstruirati kanalizacija u 80-ak ulica, izgraditi nova vodosprema kao i novi uređaj za pročišćavanje vode. Prema očekivanjima radovi će započeti ovoga ljeta, a prema planu trebaju biti završeni do 2017 godine.

– Hrvatska na ime projekata u vodno komunalnom sektoru do 2023. godine na raspolaganju će ima 1,3 milijardi eura. Postoje određene obveze koje moramo ispuniti jer ćemo u suprotnom biti prinuđeni plaćati penale. Trebamo raditi realne projekte i iskoristiti nove koji nam se nude. Projekte imamo, znanje imamo, struku imamo, građevinu imamo tako da moramo samo biti brzi, rekao je Jakovina koji je istakao posebno zadovoljstvo što će radove izvesti domaće tvrtke.

Odgovarajući na novinarske upite rekao je i kako su sektor vodnoga gospodarstva, šume i poljoprivredna zemljišta nacionalno bogatstvo te da kao takvi nisu predmet prodaje niti će sigurno biti predmet prodaje dok je na čelu Vlade Zoran Milanović.

>> Penava: Članovima NO isplaćivane naknade iako zona nije privređivala

Komentara 4

DU
Deleted user
14:36 12.06.2015.

Jos jedan izborni poklon kokodakavaca!!! Za ocekivati je da cemo do izbora svaki dan citati o ovakvim "radnim pobjedama" ove mizerije koja se zove vlada!!!

IS
istinajejedna
12:10 14.06.2015.

Napokon Vukovar opet počinje biti grad lijep za življenje.,Penava samo nastavi teko,Vukovarci su uz tebe.

Avatar d-ano
d-ano
16:32 12.06.2015.

sto ce biti sa zemljisten koje je zagadjeno uranskom prasinom iz streljiva ,koje godinama ide u povrsinske vode a naravno i dalje,,/lubenice ,papriku,,,,,/uzivacemo u plodovima vukovarske poljoprivrede,,,,,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije