Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVE SADNICE

Započinje realizacija projekta s ciljem zelenijeg Vukovara

Branimir Bradarić
07.03.2023.
u 14:54

Grad Vukovar je putem Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost osigurao sredstva za sadnju drveća i ukrasnog bilja na području cijeloga grada

Gradonačelnik Vukovara i njegov zamjenik, Ivan Penava i Filip Sušac, te pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo i graditeljstvo Dražen Čulig predstavili su danas projekt koji za cilj ima da Vukovar bude još zeleniji. Kako je rečeno, Grad Vukovar je putem Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost osigurao sredstva za sadnju drveća i ukrasnog bilja na području cijeloga grada.

- Grad će uljepšati 2510 novih sadnica ali treba podsjetiti i na do sada sve provede akcije sadnje te zahvaliti našim sugrađanima koji su se na njih rado odazivali. Na taj način smo zajedno izgrađivali i uljepšavali naš grad, a to ćemo činiti i u budućnosti. Nadamo se da ćemo u jesen krenuti s akcijama sadnje novih sadnica kada vegetacija krene u mirovanje - rekao je Penava.

Podsjetio je kako je Grad Vukovar održavao akcije poput pošumljavanja Park-šume Adica, pomlađivanja Perivoja Miše Barne u Borovu naselju novim sadnicama zajedno s učenicima Tehničke škole Nikola Tesla te učenicima Doma učenika Vukovar, a drvored japanskih trešanja na šetnici uz Dunav zajednički su sadili građani, članovi brojnih udruga, ustanova i tvrtki s područja grada Vukovara. - Projekt sadnje sastoji se od dva dijela, jedan obuhvaća sadnju uz prometnice i biciklističke staze na području Vukovara, a drugi obuhvaća pošumljavanje golih površina poput one u Vatikanskoj ulici kod suhozida. Kroz projekt i sredstva koja smo osigurali smo u mogućnosti pribaviti malo starije sadnice kojima će trebati manje vremena za rast i cvat – rekao je Sušac.

Pročelnik Čulig je kazao kako se Grad Vukovar pripremao za ovakav poziv koji je za Vukovar dobro došao jer je ratom uništena i vegetacija.  - Prijavili smo se za sadnju na području 27 lokacija u Vukovaru, a riječ je o prilično frekventnim ulicama. Saditi će se japanska trešnja, javor, topola, lipa, kesten, hrast, jasen i platana, a samo za park šumu Adica planirano je oko 1500 sadnica. Postupak sadnje i nabave ćemo raspodijeliti sukladno mogućnostima i vremenskim uvjetima te se nadamo kako ćemo do kraja 2024. godine okončati projekt u potpunosti – rekao je Čulig. Ukupna vrijednost projekta iznosi gotovo 450 tisuća eura koji Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost sufinancira sa 80 posto sredstava.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije