Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIČINE TRIJU NOGOMETNIH IGRALIŠTA

Podravka gradi logistički centar vrijedan 48 milijuna eura: Imat će i posve automatizirano skladište

Foto: Podravka
1/4
28.03.2023.
u 13:49

Riječ je o najvećoj investiciji u sklopu Strategije poslovanja Grupe Podravka do 2025., a ukupna vrijednost projekta je 48 milijuna eura, dok će radovi obuhvatiti 26.000 m2 bruto tlocrtne površine

Počeli su radovi na izgradnji novog Podravkinog logističko-distributivnog centra (LDC) u poslovnoj zoni Danica u Koprivnici, potvrdila je ovoga utorka tvrtka. Riječ je o najvećoj investiciji u sklopu Strategije poslovanja Grupe Podravka do 2025., a ukupna vrijednost projekta je 48 milijuna eura, dok će radovi obuhvatiti 26.000 m2 bruto tlocrtne površine.

– Logističko-distributivni centar gradi se na površini veličine triju nogometnih igrališta. Ovo je najveća planirana investicija u sklopu investicijskog ciklusa Grupe Podravka koji je započeo još sredinom 2021. godine. Realizacijom investicije razinu usluge prema kupcima podići ćemo na još višu razinu, a radnicima koji rade u logistici i skladištu znatno olakšati posao. Iznimno je važno što ćemo značajno smanjiti potrebe za internim transportom te tako pridonijeti smanjenju emisije CO2. Skladišne lokacije u Koprivnici i okolici sada će se konsolidirati u jednu – istaknula je Martina Dalić, predsjednica Uprave Podravke.

Početkom radova na izgradnji LDC-a nastavlja se realizacija projekta optimizacije logističkih procesa koji je pokrenut sredinom 2021. nakon detaljno provedenih analiza u lancu opskrbe i utvrđenih mjera za unapređenje navedenih procesa. Završetak radova očekuje se krajem 2024., navodi se u priopćenju.

Projekt izgradnje obuhvatit će potpuno automatizirano visokoregalno skladište, ekspedit, administrativnu zgradu te prometnice sa svom potrebnom infrastrukturom. Ukupni kapacitet LDC-a bit će gotovo 62 tisuće paletnih mjesta u različitim temperaturnim režimima, a u skoroj budućnosti planirano je i spajanje s glavnim izvoznim skladištem koje je udaljeno samo nekoliko metara – rekao je Tomislav Đuranek, Podravkin voditelj projekta.

– Logističko-distributivni centar zadovoljit će očekivane potrebe za skladišnim prostorom na tržištu Hrvatske u sljedećih deset godina. Također, ako će biti potrebe, u budućnosti se može i proširiti, a predviđena je i instalacija solarnih panela na krovove – navode iz tvrtke.

>> VIDEO Martina Dalić o cijenama hrane, inflaciji, gospodarskoj klimi i lanjskim poslovnim rezultatima

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije