Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bez cenzure

Započelo beta testiranje društvene mreže Donalda Trumpa

Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
17.02.2022.
u 14:50

Do srijede navečer Trumpov račun na Truth Socialu imao je 317 sljedbenika

Oko 500 beta testera počelo je koristiti ranu verziju društvene mreže "Truth Social", riječ je o aplikaciji bivšeg predsjednika Sjedinjenih Američkih Država Donalda Trumpa, prenosi Reuters.

Testiranje započinje tek godinu dana nakon što je Trumpu zabranjen pristup Facebooku, Twitteru i Alphabetovu YouTubeu. Njegova nova medijska i tehnološka kompanija, Trump Media & Technology Group (TMTG), obećala je pružiti "zanimljivo iskustvo bez cenzure" u aplikaciji, za koju je glavni izvršni direktor Devin Nunes rekao da će biti lansirana do kraja ožujka.

TMTG je i dalje obavijen velom tajne, a tehnološki i medijski krugovi vrlo su skeptični po pitanju nove mreže. Ostaje nejasno može li potpuna sloboda izražavanja koegzistirati s pravilima korištenja koje propisuju Apple i Google. 

Među beta testerima aplikacije je Wayne Dupree, osnivač WayneDupree.com i voditelj konzervativnog podcasta.

- Vidim da moje sudjelovanje u Truth Socialu prerasta Twitter jer se čini da nisam potisnut kao na Twitteru od 2016. - rekao je Dupree. Dodao je da želim da njegovi sljedbenici vide da je više od politike, a osjeća da će Truth Social dopustiti njegovoj publici da ga vidi "kao što Twitter namjerno ne vidi."

Do srijede navečer Trumpov račun na Truth Socialu imao je 317 sljedbenika, prema snimci zaslona koju je pregledao Reuters. Podsjećamo, prije no što ga je Twitter zabranio, Trump je imao 88 milijuna sljedbenika na toj društvenoj mreži.

VIDEO Balaševićev prijatelj Bogomir Mijatović: Pričao mi je da se u Zagrebu na koncertima osjećao najbolje

Komentara 2

PR
prokurator
01:21 18.02.2022.

pozdravljam trumpov projekt! samo neka on i ekipa budu u svom toru i ne truju izvan njega 😂

LA
Laufer
17:03 17.02.2022.

Ovaj Truth Social je odlična ideja za razvojiiti debile od koliko toliko normalnih ljudi u virtualnom svijetu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije