Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Popunjena ekipa

Započela obuka šestog člana „Krila Oluje“

krila oluje
Foto: HRZ i PZO/M. Karačić, D. Belančić
12.06.2015.
u 12:05

Satnik Mravunac nastavnik je letenja u Eskadrili aviona, diplomirao je 2002. godine te ima 800 sati naleta

U Eskadrili aviona 93. zrakoplovne baze HRZ i PZO u vojarni Zemunik u četvrtak, 11. lipnja 2015. godine, satnik Zvonimir Mravunac započeo je obuku letenja po Programu obuke vojnih pilota akrobatske grupe „Krila Oluje“, čime će popuniti šestu poziciju vanjskog desnog pratitelja.

Satnik Mravunac prethodno je  uspješno završio obuku za DEMO pilota, a nastavlja obuku u akrobatskoj grupi kroz dvije faze. U prvom dijelu kroz 30-ak letova  uvježbavaju se osnovni elementi koje izvode isključivo akrobatske grupe na visinama od 100 do 1000 metara pri iznimno malim udaljenostima između aviona u formaciji. Nakon toga slijedi uvježbavanje službenog programa za ovu sezonu, kojim se grupa već predstavila javnosti nastupima u vojarni Zemunik i na manifestaciji „Red Bull Air Race“ u Rovinju, a satnik Mravunac težišno uvježbava svoju poziciju dok se grupa privikava na puni sastav letenja sa šest aviona Pilatus PC-9M.

Osposobljavanjem šestog člana grupa će u konačnici imati raspored: vođa bojnik Damir Barišić, satnik Ivan Anđić kao prvi lijevi pratitelj, natporučnik Goran Grgić kao prvi desni pratitelj, natporučnik Darko Belančić u ulozi repnog pratitelja, dok su poručnik Denis Živaljić i satnik Zvonimir Mravunac na pozicijama vanjskog lijevog i desnog pratitelja.

Satnik Mravunac nastavnik je letenja u Eskadrili aviona, diplomirao je 2002. godine te ima 800 sati naleta. Rođen je u Vukovaru, a živi u Rovinju. Pored obuke za DEMO pilota do sada je bio i u ulozi službenog komentatora nastupa grupe.

>> Pogledajte akrobacije nove postave Krila Oluje!

Komentara 5

SO
sohnahoakasaa
16:43 12.06.2015.

Pa kad se tak bunite ( s razlogom) i jadate pa di ste bili 2000-te i prije 3,5 g. Kradljivac (ako) svih kradljivaca Sanader je otišel u Remetinec i ostavio državu s 5,3 % BDP-a. Kad je bahati muljator Čačić s Račanom dogovorilgovoril gradnju cesta i za koju lovu, svi su skočili i struka i sva oporba da NE, jer se to nebu moglo otplaćivati, već da se radi etapa po etapa. Ne, ni prošlo jer Račan je htel ostaviti Hrvatsku da rikava. A ovi, ovi dovršavaju svoje 'dejstvovanje' nikad završeno. Zato lustracija. Zato vi kaj patite (ja valjda ne, kaj sa punim stažom i SSS imam 2152 Kn penzije) odite glasovati, trezni, ne napušeni - bar odgovorni za zemlju u kojoj kruh jedete i decu školujete - ak je već ne volite.

ST
Stipeprof
14:20 12.06.2015.

Pošto je ovaj?

Avatar viki_nuland
viki_nuland
15:27 12.06.2015.

Kada ga obucimo i utrosimo ogromne novce na njegove akrobacije ode on u UAE. Glavno da nam ostaju politicari.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije