Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zaustavili kontejner

Zaplijenjeno 24.720 pari krivotvorenih All Star tenisica

starke zapljena (1)
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
1/6
21.08.2013.
u 12:21

Converse, proizvođač originala, u odštetnom je zahtjevu vrijednost tenisica procijenio na 18,5 milijuna kuna

Čak 24.720 pari tenisica, krivotvorina popularnih All Star tenisica, pronašli su riječki policajci iz Službe gospodarskog kriminaliteta PU primorsko-goranske u kontejneru na Brajdici ukrcanom na prikolicu kamiona koji je u ponedjeljak s kontejnerskog terminala riječke luke krenuo put odredišta u BiH.

Prema pratećoj dokumentaciji, izvijestio je danas Ivica Kostelac, voditelj Službe, kontejner je prevozio obuću vrijednu 46.500 američkih dolara, odnosno 260.736 kuna , no hrvatsko zastupstvo svjetski poznatog Conversea, proizvođača All Star tenisica, u svom je odštetnom zahtjevu vrijednost tenisica procijenilo na 18,5 milijuna kuna. Iznos je to 71 put veći od onog u dokumentaciji i procijenjen je temeljem cijene od 750 kuna za par original All Star tenisica na tržištu. Premda na tenisicama nigdje nije istaknuta robna marka All Star niti igdje piše Converse kao na originalima, već je na ovim krivotvorinama istaknuta markica Desal, nema sumnje da je ove tenisice, po izgledu i po prepoznatljivim bojama lako zamijeniti za originale. Nije isključena ni mogućnost da se na tenisice, prije nego što krenu u prodaju, ušije markica All Star umjesto sada ušivene Desal.

No, stručnim pregledom predstavnika zastupnika i policije, objasnio je Ivan Mijatović iz Službe gospodarskog kriminaliteta MUP-a , utvrđeno je da gumeni potplat krivotvorenih tenisica nema isti uzorak kao original, što je jedna od potvrda da je riječ o krivotvorenoj robi. Kod krivotvorina je uobičajeno da se lažiraju pojedini dijelovi proizvoda, što je u ovom slučaju, zasad je otkriveno stručnim pregledom, bio potplat.

Zaplijenjene tenisice sada su uskladištene kod zastupnika Conversea i po okončanju kriminalističkog istraživanja u koje se uključio i MUP BiH i Interpol, bit će uništene.

Kontejner je u riječku luku stigao brodom iz Kine, gdje su i proizvedene, a naručitelj je tvrtka iz BiH koja je robu trebala distribuirati na tržište te zemlje.  

>> Preko granice švercao lažnjake Levisa, D&G-a, Armanija, Guccija...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije