Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U jeku sezone

Zapečatili im hotel, turistima rekli da odu, a onda ga otpečatili!

senj hotel
Foto: Nel Pavletić/PIXSELL
1/20
07.08.2013.
u 20:17

Tijekom jutra na terasi hotelskog kafića i turisti i domaći u nevjerici su gledali što se događa. Gosti hotela bili su u čudu – kamo da sada idu. Ima Talijana, Nijemaca, Čeha, Mađara... Kod njih se, kažu, takvi problemi ne rješavaju tako.

Dug od 880.000 kuna za porez i doprinose zapečatio je danas prijepodne hotel Libra u Senju, jedini u gradu koji se ovih dana priprema za Ljetni karneval. No, poreznici su bili neumoljivi, nema odgode, nema dogovora, hotel se zatvara u srijedu u 10.30 sati. Kako su dan prije najavili, ostavljajući naredbu o zatvaranju na recepciji, a uz nju rukom pisanu obavijest da se hotel zatvara u srijedu u 10.30 uručenu recepcionaru jer odgovorne osobe tvrtke Mališa nije bilo, počeli su pečaćenje, ostavljajući otvorenim do 15 sati samo glavni ulaz u hotel kako bi gosti mogli izaći. A hotel je, kaže recepcionar Valentin Tomljenović, pun, od 40 soba popunjeno ih je 39, 66 gostiju moralo je potražiti drugi smještaj.

– No, treba ih pronaći, većina je na plaži, kako da ih sada obavijestimo da se moraju na brzinu spakirati i otići iz hotela – pitao se Valentin. I baš kad su većinu gostiju uspjeli obavijestiti da moraju napustiti hotel, oko 15 sati stigla je nova odluka gospićke Porezne uprave – opunomoćeniku vlasnika, odvjetniku Velimiru Došenu, javljeno je da će se hotel otpečatiti i da je rok za podmirenje čitavog duga osam dana. Otpečačen je nešto kasnije u poslijepodnevnim satima.

A tijekom jutra na terasi hotelskog kafića i turisti i domaći u nevjerici su gledali što se događa. Gosti hotela bili su u čudu – kamo da sada idu. Ima Talijana, Nijemaca, Čeha, Mađara... Kod njih se, kažu, takvi problemi ne rješavaju tako.

– Tvrtka je predala zahtjev za predstečajnu nagodbu. U Poreznoj upravi nisu htjeli ni čuti da odustanu od zatvaranja ako im se u 8 dana uplati pola duga – kaže Došen.

Ministar turizma Darko Lorencin zadovljan je što su Ministarstvo financija i Porezna uprava prepoznali specifičnost slučaja. Ipak, upozorava Lorencin, “kad su u objektu gosti, valja voditi računa o izbjegavanju mogućih negativnih posljedica za ugled hrvatskog turizma’.

>> BUZ: Zapečatiti hotel u srcu sezone je izvan svake pameti

>>'Ostvareno 6,6 posto više prihoda u turističkim djelatnostima'

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije