Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REAKCIJE Prosvjedi zbog uhićenja generala Gotovine diljem Hrvatske

Zapaljeni automobili i barikade blokirali Zadar

hrv-zad-txt.jpg
import
09.12.2005.
u 17:41

Zadarski srednjoškolci jučer su na zadarskom Narodnom trgu i Trgu pet bunara prosvjedovali zbog uhićenja generala Ante Gotovine. Bengalke, jaja i naranče su bačene na zgradu zadarskog Poglavarstva, kamenje u prozore zadarskog SDP-a, a policija je privela jednog izgrednika. Dvjestotinjak je srednjoškolaca  izvikivalo uvrede na adresu predsjednika Mesića i premijera Sanadera. Pojedinci su pak nosili i ustaške kape. 

U Pakoštanima hrvatska je zastava zbog uhićenja generala  Gotovine bila spuštena na pola koplja, a u Bibinjama su pak osvanuli uvredljivi grafiti na adresu Ive Sanadera i Carle del Ponte. Paljenje automobila na ulazima u Pakoštane i Biograd, bacanje Molotovljevih koktela, piljenje borova i istovarivanjem građevinskog materijala i šljunka na Jadransku magistralu, razbijanje autobusnih nadstrešnica, spaljivanje kontejnera i dasaka, paljenje guma u velikom dijelu gradova i općina  bila je slika Zadarske županije u noći s četvrtka na petak.



Čak su i iz policije zbog ukupno više od 30-ak incidenata tijekom noći općine i gradove uz Jadransku magistralu uspoređivali s Bejrutom i francuskim gradovima.Tek nakon što je ugašena vatra, oko 23 sata, na Jadransku magistralu kod Bibinja je srušen desetmetarski bor koji je mogao biti poguban za nekoliko vozača.

Desetak kilometara dalje u Svetom Filipu i Jakovu nasred ceste je istresen šljunak.   Nekoliko kilometara dalje na sjevernom ulazu u Biograd nepoznati su prosvjednici  zapalili i ostavili prevrnutu automobilsku olupinu.  Pedesetak mlađih osoba narušavalo je javni red i mir u četvrtak navečer na dubrovačkom području. Policija je privela 13 izgrednika.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije