Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUMNJIČE GA ZA OPĆEOPASNU RADNJU

Zapalio plastične kontejnere pa iz napuštenog objekta gledao kako gore

Jakovlje
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
1/2
06.04.2021.
u 13:45

Nakon tog požara 27-godišnjak se pokušao udaljiti s mjesta događaja, no uočili su ga policajci, kojima je njegovo ponašanje bilo sumnjivo, pa su ga uhitili

Mladić (27) sumnjiči se za dovođenje u opasnost, odnosno namjerno izazivanje požara. Kako je priopćila zagrebačka policija, sumnjiči ga se da je  4. travnja oko 2.30  u Ulici kardinala Alojzija Stepinca u Zaprešiću, otvorenim plamenom izazvao požar unutar plastičnih kontejnera trgovačkog društva iz Zaprešića.

Kontejneri su izgorjeli u potpunosti, a požar se proširio na limeni kiosk poduzeća iz Zagreba uslijed čega su unutrašnjost kioska i artikli koji su se u njemu nalazili djelomično izgorjeli. Vatra je zahvatila i dva stupa električne energije i telekomunikacije kao i jednu plastičnu kantu za otpad.

Nakon što je izazvao požar, 27-godišnjak se sakrio u napušteni objekt koji se nalazi u neposrednoj blizini. Tamo se, kažu u policiji, skrivao otprilike pola sata, dok su za to vrijeme vatrogasci gasili požar te spriječili njegovo daljnje širenje.

Nadalje, 27-godišnjak se sumnjiči da je u 3.50 izašao iz napuštenog objekta  te je došao do pothodnika tržnice u Tržnoj ulici da bi i tamo otvorenim plamenom izazvao požar u hodniku ispred sanitarnih prostorija. U tom su požaru izgorjela invalidska kolica, perilica rublja i druga razna ambalaža. Zapalila su se i aluminijska i metalna vrata, a  oštećene su i staklene stijenke vrata poljoprivredne ljekarne. Oštećenja su nastala i na aparatu za kavu.

Nakon tog požara 27-godišnjak se pokušao udaljiti s mjesta događaja, no uočili su ga policajci, kojima je njegovo ponašanje bilo sumnjivo, pa su ga uhitili. Šteta je još neutvrđena, no smatra se da je veća.

 

Ukida se toleriranje 0,5 promila, ali i prekoračenje od 10 posto brzine!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije