Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Imotski HSLS

Zapalili svijeće i položili vijenac ispred biste Vlade Gotovca

Vlado Gotovac
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
06.12.2014.
u 19:27

Vlado Gotovac je ostavio neizbrisiv trag u Hrvatskoj. Gotovčevo ime, načela, vjerodostojnost i djela pamtit će se stoljećima, rekao je Toni Garac

        Imotski HSLS-ovci jučer su zapalili svijeće i položili vijenac ispred biste Vlade Gotovca u Imotskom obilježivši tako 14. godišnjicu smrti pjesnika, esejista i političara te utemeljitelja HSLS-a.

– Vlado Gotovac je ostavio neizbrisiv trag u Hrvatskoj. Gotovčevo ime, načela, vjerodostojnost i djela pamtit će se stoljećima. Njegovi su govori često bili proročanski, a neki su i danas aktualni – kazao je Toni Garac, predsjednik Mladih HSLS-a i član Predsjedništva stranke.     

>> Vlado Gotovac nije bio svetac, već samo čovjek od krvi i mesa

Komentara 14

DJ
djordje
21:05 06.12.2014.

lahka mu zemlja, hvala bogu što je umro, spasio ga je da ne vidi i da ne gleda što učiniše ove vlade RH od ovog naroda i od ove zemlje !

BA
bakulušić
21:55 06.12.2014.

Vladu Gotovca i Dražena Budišu dragi Bog je nagradio talentima. Mogli su ostaviti veliki i neizbrisivi trag u hrvatskoj povijesti. Stoljećima bi ih spominjali. Nažalost, sjedeći sa Slavkom Goldsteinom i društvom, prokockali su svoje talente. Šteta. Velika šteta.

IP
Ivan Pavao III
22:24 06.12.2014.

Počivaj spokojno1 Ti sad bezbrižan spavaš, dragi moj Vlado, Ništa te više ne tišti, sve si nevolje nadvlado, No da si među nama, ne bi skladao rado Čestitke i hvalospjeve za svoje nestašno stado. Tko zna možda bi i tebi,i i tebi, zbog jadi, srce puklo Što se u naša njedra svakakvog zla uvuklo, Mnogi smo u grču, prevareni smo podmuklo, Bezumlje nas je slomilo, zlosilje dotuklo. Nije daleko trenutak, uskoro đemo se sresti Beskrajno ćemo vrijeme moći zajedno provesti Pa ću ti (is)pričati kol'ko smo postali zločesti, Zavidni, nadobudni, pohlepni, te puni obijesti. Neka te anđeli čuvaju u hladovoni čempresa! Počivaj suuzniče spokojno u zagrljaju nebesa, A svijeće nek vječno plamte oko tvojega lijesa, Jer s tebe bliješti kruna s bezbrojem uresa!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije