Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
banjol na rabu

Zapalila se brodica na Rabu dok su točili gorivo, troje ozlijeđenih

vatrogasci, pozar (1)
Igor Kralj/PIXSELL
24.03.2012.
u 18:08

Ozlijeđeni su vlasnik brodice i njegova kći te još jedan muškarac koji je zadobio teže ozljede.

Tri su osobe ozlijeđene u požaru broda u ACI marini u Banjolu na otoku Rabu, priopćeno je iz Operativno komunikacijskog centra PU primorsko goranske.

Do požara je došlo oko 16.40 sati prilikom točenja goriva u spremnike desetmetarske brodice hrvatskih oznaka u blizini benzinske crpke INA Rab. U trenutku eksplozije na brodici je bio vlasnik S. K. iz Raba, njegova maloljetna kći i još jedan muškarac kojima je zbog opeklina najprije pružena prva pomoć u Domu zdravlja na Rabu, a potom su oko 18.30 sati prebačeni helikopterom u KBC Rijeka. Vlasnik brodice i njegova kćer zadobili su lakše, a muškarac teže ozlijede. Još jedna osoba bila je na obali kraj brodice, ali nije ozlijeđena.

Vatrogasna postrojba Rab ugasila je požar na brodici koja je skoro u potpunosti izgorjela, ali ipak nije potonula. Oko brodice je postavljena zaštitna brana kako bi se spriječilo moguće onečišćenje, a brodica je oko 18.35 sati dizalicom podignuta na obalu.

Na mjesto nesreće izašao je djelatnik Lučke ispostave Rab koji zajedno s policijom obavlja očevid.

 

Ključne riječi

Komentara 4

ŠĆ
šćtrlj
23:06 24.03.2012.

odgovornost je isključivo na voditelju brodice... za vrijeme točenja goriva, svi putnici moraju napustiti brodicu... zakon je tu vrlo jasan...

VI
Vito
06:57 25.03.2012.

Zapalila se brodica na Rabu dok su točili gorivo, troje ozlijeđenih Točno tako, kriv je vlasnik brosice što nije naučio brodicu da ne pali cigaretu dok pije gorivo... Vidite li razliku između brodice i Piše: Tamara Opačak-Klobučar, ba/VLM? Jedno io i drugo ne razlikuje zamjenske imenice- Piše: Tamara Opačak-Klobučar, ba/VLM kao da je brodica živo biće Bodica to shvaća ozbiljno pa se samozapali

VI
Vito
07:02 25.03.2012.

Tamara Opačak-Klobučar, ba/VLM OBJAVA: 24.03.2012 / 18:08 IZMJENA: 24.03.2012 / 21:45 Još je gore to što Tamara Opačak-Klobučar, ba/VLM , unatoč izmjenama nije razumjela sam naslov te ga ostavila... Zapalili brodicu na Rabu dok su točili gorivo, troje ozlijeđenih Nijeije li takoo puno razumljivije i odlično skrivane pismenost same autorice teksta? Imala je priliku popraviti dojam izmjenom, u brzini se zabunila, no, očito je prolazila kroz školu zbog nečeg čitateljima nepoznatog, a ne pameti i pismenosti...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije