Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVJESNOST O ZAŠTITI
Povratak na članak

Zaokret u šest točaka nužan za spas Zemlje

U borbi protiv klimatskih promjena znanstvenici iz više područja predstavili konkretne mjere za naš planet

Komentari 16

CH
chambakchelo
21:59 22.01.2020.

Stavis fotku pozara . Presutis cinjenicu da je preko 180 optuznica dignuto za potpaljivanje tog pozara. Krenes bljutit o klimatskim promjenama. I tako godinama mi slusamo I gledamo lazi o smaku svijeta I kataklizmi. Vas eko fasiste ne treba uopce dozivljavat.

VL
GI
giannimichelis
22:26 22.01.2020.

U prijevodu, treba onemogućiti nerazvijenima, koji posjeduju izvore fosilnih goriva, bilo kakvu mogućnost boljitka i izlaska iz dužničkog ropstva. Umjesto toga, novac treba trošiti na glupe i beskorisne jedva funkcionalne "moderne" tehnologije koje, naravno, proizvode razvijeni. Dakle, ako imate peć na ugljen, a ugljen se doprema iz nekog rudnika u Kongu, na svaku kunu koja završi u Kongu ćete platiti još 1000 kuna nameta, doprinosa za obnovljive izvore, poreza na ugljični otisak, poreza iz kojeg će se sufinancirati razvoj modernih tehnologija i ostale bezvezarije, a usput ćete morati ugraditi njemačke "niskougljične" gorionike i slično.

VL
ZI
zimerman
04:57 23.01.2020.

Već desetljećima lažu ljudima , izmislili su dobar razlog za oporezivanje ljudi. Zapamtite da će bogataši uvijek voziti auta ,njihove kuće će zimi biti tople ljeti hladne, trošiti će energije koliko im je potrebno. U francuskoj su već dignuli cijeneene benzina u ime klimatski promijena i zaštite majke zemlje .Žuti prsluci štrajkaju ali je malo kasno kad je taj isti Francuski narod nasijeo na ljevičarski propagandu.

VL
RT
robert.tauzer
08:24 24.01.2020.

Yotube "truth about global warming" Naravno da klimatske promjene postoje no postojale su oduvijek. Ljudsko društvo je potrošačko i nespremno na promjene obima o kojima se priča. Koliko će se vas odreći mobitela ili frižidera? Ova medijska operacija samo je senzibiliziranje javnosti u cilju lakšeg opravdavanje uvođenja "carbon footprint" i sličnih "ekoloških" poreza, kao i mogućih ograničenja emerging industrijskih društava poput Kine i Indije. Dakle kao i uvijek riječ je i parama i kontroli resursa, ništa više. Nitko nije protiv ekologije, povećnja svijesti o gospodarenju otpadom, pametnoj upotrebi prirodnih resursa i slično no ovdje ne pričamo o tome uopće.

VL
DU
Deleted user
06:54 23.01.2020.

Što ćemo mi koji smo zaposleni u tim industrijama? Najbolje da svi damo otkaze i kopamo po smeću zbog dobrobiti budućih generacija.

VL
DU
Deleted user
23:07 22.01.2020.

dugorocno trump bi jedini doveo do spasa planeta. ako bi zanemarili sto znansvenici predlazu do 2050 covjecanstvo bi se naslo u teskim govnima i polako bi poceli umirati a to je jedini spas za planetu zemlju i njezinu floru i faunu. nema ljudi - nema problema.

VL
Avatar kozorog
kozorog
07:37 23.01.2020.

a obrazovna/stručna struktura ovih znanstvenika je kakva točno? jedini koji mogu reći nešto suvislo o klimi, promjenama klime, jesu geolozi, i to usko specijalizirani i usredotočeni na proučavanje klime kroz geološka razdoblja. svi ostali su prodavači magle i muljatori, koji žele na valu nekoliko jačih nevremena za sebe nešto ušićariti. klima nije nešto što je vječno konstantno, već se oduvijek mijenja, to su prirodni procesi. a mi smo premalo na ovom svijetu, još manje mjerimo neke podatke, da bismo mogli bilo što zaključiti. u eri interneta, društvenih mreža, milijuna mjernih stanica, svakodnevnim objavama da je negdje jako vruće, da je pala velika kiša, da su bili visoki valovi, lako se stekne dojam da se nešto jako brzo mijenja, da toga 'nikad nije bilo', ne tako brzo. a taj naš 'nikad' je u najbolju ruku vrijeme unazad 150 godina, i to ne cijeli svijet, već nešto malo. dekarbonizacija? jel mi imamo našu hrvatsku riječ za to? ugljik?! imamo ili nemamo? naš svijet je svijet ugljika. mi, naše tijelo, se sastoji od ugljika. biljke ga trebaju, životinje ga trebaju, sav živi svijet na ovom planetu je stvoren i živi na bazi ugljika! mi, budimo iskreni, pojma nemamo o procesima koji stvaraju i mijenjaju klimu. mi imamo predodžbe, modele, u kojima prema vlastitom nahođenju, pojedinim varijablama dajemo veliki, značajni, učinak. dal se u atmosferi u zadnjih 150 godina značajno povećao udio co2? nije. otapanje ledenjaka? hm, prije 1.000 godina su se otapali...

VL
DI
dijalektičar
19:13 23.01.2020.

Sve točke svesti na jednu ( 1 )MORAL:(ne)Uradi drugom što (ne)bi želoio da drugi (ne)uradi tebi/nama.

VL
SM
Smola
16:39 23.01.2020.

Spasimo klimu rušenjem drveća za potrebe proizvodnje lameliranih drvenih greda. Hahahaha.

VL
AN
Antitrogloditist
14:09 23.01.2020.

Putinovim i drugim trolovima u službi industrije fosilnih goriva koji namjerno šire dezinformacije treba suditi zbog namjernog ugrožavanja ljudskih života. Zbog sitnog profita u službi enormong bogaćenja uskog kruga ljudi, oni ugrožavaju živote sadašnjih i budućih generacija, uključujući živote vlastite djece i unuka. To ih svrstava u talog čovječanstva. Neobrazovanima i zadrtima se još može i oprostiti, ali plaćenim trolovima nikako.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.