Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 55
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠARENILO

Zanimljiva predizborna kombinatorika u Međimurskoj županiji

25.03.2009.
u 15:02

Građanima koji će u svibnju izići na birališta, dobro bi došao predizborni vodič u obliku knjižice s popisom koalicija u koje stranke u međimurskim gradovima i općinama te na županijskoj razini kane ući.

Tko će s kime
Ako ih i ne zanima u kakve sve kombinacije ulazi pojedina stranka, vodič bi bio dobra križaljka za razvijanje moždanih vijuga.

Evo nekoliko primjera. U utrci za Županijsku skupštinu i mjesto župana SDP se skompao s HSS-om i HSU-om, strankama koje na državnoj razini podržavaju HDZ, a u Međimurju će se boriti protiv HDZ-a. Pridružio im se i HNS, čiji će predsjednik Matija Posavec, kako je najavljeno, biti kandidat za zamjenika SDP-ova župana Ivice Perhoča, a već u Prelogu HNS s jakim Dragutinom Glavinom, navodno u suradnji s HDZ-om, ide u utrku protiv SDP-a i HSS-a! U Donjem Kraljevcu svi su se, uključujući i HSLS, udružili protiv jakog HDZ-a, s kojim će, s druge strane, HSLS u koaliciju na županijskoj razini!

U Čakovcu će sporazum o zajedničkom nastupu na izborima potpisati SDP, HSS, HSU i HSLS. Josip Dobranić (HSLS) bit će na izborima kandidat HDZ-a, HSLS-a, HSU-a i HSS-a za gradonačelnika Murskog Središća.

Te su stranke potpisale sporazum o predizbornoj i postizbornoj koaliciji u Murskom Središću, a na izbore za gradsko vijeće idu s dvjema listama. Na jednoj će svoje kandidate istaknuti HDZ i HSS, a na drugoj HSLS i HSU. Sličnih primjera ima i u nekim općinama, pa će biti zanimljivo pratiti kako, na primjer, u jednom selu SDP oštro kritizira HNS, a već u susjednom ga na sva usta hvali kao odličnog koalicijskog partnera.

Na izbore s kandidatima za župana izlaze i MDS, sa Željkom Pavlicom, te Hrvatska stranka rada, s Branimirom Bunjcem. Strankama će se na izborima suprotstaviti i nezavisni kandidat Josip Posavec, a govori se i o nezavisnoj listi Antuna Jurinca, bivšeg predsjednika Izvršnog vijeća općine Čakovec.

Jurinec još razmišlja
- Točno je da razgovaram s određenim grupacijama. Neke kombinacije postoje, no konačnu odluku još nisam donio - kaže Jurinec. Hoće li biti još kakvih iznenađenja, vidjet će se za tjedan ili dva.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije