Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KUPUJEM ZELENO

Zamke "zelenih" proizvoda – jeste li znali da su papirnate slamke štetnije od plastičnih?

Shutterstock
15.09.2023.
u 13:04

Uz Večernji list, u sklopu projekta “Rezolucija Zemlja“, donosimo vam poseban "Kupujem zeleno" tjedan, posvećen održivosti, ekološkim rješenjima i pravilnom izboru za svijetlu ekološku budućnost. Pripremili smo niz zelenih priloga i darova koje ne smijete propustiti!

Dok svijet s napetostima promišlja o ekološkim izazovima, mi smo odlučili poduzeti korak prema održivoj budućnosti uz "Kupujem zeleno" tjedan! Ovo nije još jedan običan tjedan, ovo je tjedan posvećen vašem ekološkom putovanju.

Zajedno s Večernjim listom, u sklopu projekta "Rezolucija Zemlja“, donosimo raznovrsne "zelene" priloge i darove koji će vas zasigurno inspirirati da unesete održive promjene u svoj svakodnevni život. Tjedan započinjemo s eko biorazgradivom "Vrećicom za N(j)amirnice" Sada možete reći zbogom plastičnim vrećicama jer su ove ekološke vrećice šik i praktične! Nabavite je od ponedjeljka, 18. rujna uz svoj primjerak Večernjeg lista! U utorak, 19. rujna čitateljima darujemo 15% poklon bon u Tvornici zdrave hrane. Ovo je prilika da podržite lokalne proizvođače i odaberete zdrave alternative za svoju prehranu.

U srijedu, 20. rujna i četvrtak, 21. rujna donosimo vam dva priloga: "Kupujem zeleno 1" i "Kupujem zeleno 2“ u kojima možete saznati razliku između eko, prirodne i organske kozmetike. Vodič kroz ključne pojmove otkriva važnost odabira ekološke kozmetike za vašu ljepotu i zdravlje, ali i za naš planet. Također, donosimo neočekivano otkriće belgijskih znanstvenika - papirnate slamke više štete zdravlju od plastičnih! Otkrivamo zamke kupovanja „zelenih“ proizvoda. Svi smo naišli na proizvode s etiketama poput "održivo", "biorazgradivo" i "eko" no jeste li znali da gotovo svaki proizvođač može staviti oznaku "zeleno" na svoj brand? U jednom od priloga upoznajemo se s obitelji koja godinama živi po zero waste principu. Ova inspirativna priča otkriva nam kako od tikvica mogu nastati spužve za pranje, a od samoniklog bilja čajevi i zimnica. Stare majice pretvaraju se u platnene vrećice, a u njihovom vrtu nalazi se pravi mali "hotel za životinje". Ova obitelj dokazuje da je zero waste način života itekako ostvariv!

Pridružite nam se u ovotjednom zelenom putovanju jer zajedno možemo napraviti razliku. Uz Večernji list i projekt “Rezolucija Zemlja“, korak po korak, mijenjamo svijet na bolje.

Rezolucija Zemlja: Pridruži se

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije