Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HDZ i HSS

Zamjerili Ivi Josipoviću što je već krenuo u kampanju u korist SDP-a

\'za unu......07. 10. 2008 sabor/svecana sjednica sabora povodom dana neovisnosti/ kosor i friscic Photo: Zeljko Hladika/Vecernji list\'
Željko Hladika/PIXSELL
11.01.2011.
u 22:30

Vlada čini sve što je u njezinoj moći da Hrvatska što prije uđe u EU, a Josipović je glasovao protiv arbitražnog sporazuma

U središnjici HDZ-a održan je danas sastanak vodstva HDZ-a i HSS-a na čelu s predsjednicom HDZ-a Jadrankom Kosor i predsjednikom HSS-a Josipom Friščićem.

Iako se u šturom priopćenju tek navodi da se razgovaralo o aktualnim temama, završetku pregovora, jačanju gospodarske aktivnosti i investicijama te borbi protiv korupcije, doznajemo da je dio sastanka, koji je potrajao više od dva sata, bio posvećen izjavi predsjednika Republike Ive Josipovića da HDZ-ova vlada mora odstupiti ako u lipnju ne završi pregovore s EU.

Čelnici HDZ-a i HSS-a smatraju da je predsjednik na taj način krenuo u predizbornu kampanju u korist SDP-a. Složili su se da je Vlada učinila i čini sve da se pregovori završe. Upravo je Josipović glasovao protiv arbitražnog sporazuma sa Slovenijom kad je bio zastupnik, a sada moralizira, isticalo se na sastanku, no uz napomenu da neće polemizirati s predsjednikom.

Vodstva HDZ-a i HSS-a potvrdila su dobru suradnju te odlučnost da koalicija nastavi uspješno rad. Naši sugovornici tvrde da nije bilo rasprave o predizbornoj koaliciji HDZ-a i HSS-a. Nije se, kažu, razgovaralo ni o nesporazumima o rekonstrukciji Vlade kad nijedan HSS-ov zastupnik nije sudjelovao u raspravi. Na sastanku je izražena jaka zabrinutost zbog visokog broja nezaposlenih u RH.

Rasprava o načinu kako to smanjiti te kako ojačati gospodarske aktivnosti oduzela je najviše vremena na sastanku.

Ključne riječi

Komentara 286

RA
radoslobađa
23:37 11.01.2011.

kakvo dvoje odvratnih ljudi, ko li glasa za njih sveti bože......

DU
Deleted user
22:52 11.01.2011.

u ljubavi i ratu , kažu, sve je dozvoljeno, a ja bih dodao i u politici,, svi iskorištavaju svoju pozicije, da bi stekli prednost, dok ne dobijemo strože zakone, s definiranim sankcijama, biti će ovako,,,

1O
1st-opinion
00:39 12.01.2011.

Uspijesnost i kvaliteta njihova rada se najbolje ocituje u 320.000 nezaposlenih i kavlitete zivota zaposlenih Banda mafijaska sve ih treba na debeli led spremiti iza sedam brava i onda izgubiti kljuceve, posebno zaovo dvoje na fotografiji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije