Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Zamjena kune eurom – kruna sramota od Tuđmanove smrti do danas

Logičnije je da profit koji svake godine iz naše zemlje iznose strani vlasnici banaka i tvrtki bude eurski a ne kunski, zar ne!?

Komentari 15

Avatar MilanZoranovic
MilanZoranovic
11:05 18.01.2019.

može, al u omjeru 1:1

VL
RE
realisticki
08:21 19.01.2019.

Šveđani i Danci su glasanjem, protiv želje svojih političara, te na referendumu odbili euro, i zadržali svoju nacionalnu valutu krunu. Zahvaljujući tome mogu danas regulirati svoje valute i pripasati ih po potrebi na vanjskom tržištu. To donosi da smanjenjem vrijednostiti svojih va luta, u odnosu na dolar i euro, pospješuju izvoz, a time pospješuju proizvodnju i BNP. Da je Grčka imala svoju valutu, ekonomska kriza koju su proživljavali ne bi bila u tom omjeru. Zašto se šuti o činjenici da Hrvatska kuna ojača svake godine i drži viši kurs u vrijeme turističke sezone, sto donosi veću zaradu.Te mogućnosti ne bi imali ako bi imali euro kao valutu. Možda bi nas to onda natjeralo još većem povećanju cijena tokom ljeta?

VL
Avatar Observer
Observer
16:32 18.01.2019.

Ocito je da je leftardima najzanimljivija kulumna novinara Ivkosica !

VL
Avatar Stipe_Javor
Stipe_Javor
18:02 18.01.2019.

Gospodine Milane ovako je zapocela kolumna 29.12.2018: , ,,,,,Plenković i Kolinda Grabar-Kitarović imat će potporu jer je narod nema kome drugome dati""""..... sto kazete nakon 20 dana zasluzuje li Most potporu naroda ako uzmemo činjenicu da je Nikola Grmoja činjenicama dokazao tko radi za srbijanske i interese.

VL
DR
Drass79
11:56 18.01.2019.

Još jedan ekonomski stručnjak školovan na prestižnim poslovnim školama i dokazan u biznisu... a i sa poviješću i sa politikom ima problema - kaže on da su Hrvati samostalno odlučivali samo za Franje. Tako su samostalno odlučili privatizirati tvrtke na način 200 obitelji, tako su sami odlučili o npr. gradonačelniku Zagreba kojeg Franja nije htio priznati, tako su odlučili o HAŠKu i Croatiji ...

VL
MA
maloprekosutra
17:48 18.01.2019.

E moj Milane , kad već spominješ Tuđmana jesi li ikada slušao bilo koji njegov govor o hrvatskim strateškim interesima !?

VL
Avatar IgorBr
IgorBr
18:43 18.01.2019.

Večernji, ne mislite li da je vrijeme da ovakve zadahe povijesti pošaljete u mirovinu? Hej, čovjek je napisao da su Hrvati zadnji put odlučivali za vrijeme Tuđmana, kao da se ne sjeća Zagrebačke krize i činjenice da je Tuđman sebi dao ovlast da volju birača, ako nije jednaka njegovoj volji, jednostavno poništi - i to je radio gore nego i jedan kvazi-diktator današnjice: ljudi su izabrali gradonačelnika koji mu se ne sviđa, on je rekao “ne može” i postavio svog čovjeka! Probajte si danas zamisliti tako nešto, npr. Vukovar izabere Penavu za gradonačelnika, a Kolinda ga smjeni i postavi, recimo, Stanimirovića. Jad i bijeda, ne ovog starog Ivkošića nego urednika koji na njegovo obmanjujuće i pamfletno smeće od tekstova troši novac.

VL
MO
mosack
12:20 25.01.2019.

Kada referendum o braku prođe sa 24,9% glasova birača to je onda u redu i tada je "narod odlučio"? U dvoboju "Ivkošić protiv Činjenica" - Činjenice nemaju šanse.

VL
Avatar javorko
javorko
13:57 18.01.2019.

da imas nesto u supljaci i da nesto znas da ti je mozak brzi od ruke ne bi lupetao..Tudman je sinonim za sve samo ne za Hrv

VL
Avatar Dinamo BBB
Dinamo BBB
10:33 18.01.2019.

Sva sramota je i počela s Tuđmanom!

VL
DU
Deleted user
12:17 18.01.2019.

Ivkošić, doživi orgazam, svaki put kad napiše Tuđman :))

VL
Avatar dras32
dras32
15:28 18.01.2019.

Vidis Ivkosicu ista ti je stvar i sa "referendumom o braku", trecina građana je unjela tu odredbu u Ustav pa džaba i lažno Markićka i danas mantra o većinskoj volji naroda.

VL
DU
Deleted user
20:16 18.01.2019.

Uvođenje eura i šengena bit će samo još jedan daljnji odmak Hrvatske od regije bivše države. Naša nova regija se sada zove EU regija i s tim se oni koji koji još uvijek maštaju o obnovi bivše države i jugonostalgičari moraju pomiriti. Uvođenjem eura i članstvom u šengen zoni Hrvati će bolje živjeti, standard će se povećati a narod manje iseljavati, a najviše će profitirati Turizam

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.