Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROVJERITE SVOJE ZNANJE
Povratak na članak

Zamislite da ste maturant i pokušajte odgovoriti na ova pitanja

Ispiti državne mature u punom su jeku, donosimo vam neka pitanja

Komentari 11

KG
KG002
19:43 16.06.2021.

U cemu je problem? Mi smo imali prijamne ispite prije upisa na faks i često pitanja nisu imala veze s mozgom pa kome smo se žalili? Pa ovo su buduci studenti, sto bi trebali? Odgovarat na pitanja za koga se udala Februarka ili kolko se sati porađala Maja Suput??

VL
Avatar Konjina3.0
Konjina3.0
20:54 16.06.2021.

prošao sam gimnaziju i apsolutno mi ništa nije u glavi ostalo iz tog razdoblja niti mi je trebalo poslije na fakultetu.. toliko o školstvu i predmetnim planu i programu. Možda jednog dana u budućnosti i bude neke koristi od škole. Teži slučaj.

VL
Avatar Gilles Auguste Kremer
Gilles Auguste Kremer
07:53 17.06.2021.

Nisam ni krenuo odgovarati na pitanja jer se jednostavno nisam mogao zamisliti kao maturant. Davno je to bilo.

VL
Avatar šaka_jada
šaka_jada
08:01 17.06.2021.

što dalje od tih goveđih škola i debilana!

VL
GR
graso
11:11 17.06.2021.

Ovo je u stvarnom životu: Koju metodu ispitivanja ličnosti primjenjuje psiholog koji kandidatima za određeno radno mjesto daje zadatak s kojim će se često susretati na tome poslu? Tako da je u redu . Ostala pitanja su isto u redudu za gimnaziju Trebali bi imati prolaz. Oni se i pripremaju za maturu i izvan škole Idu na pripreme tako da je teško i sastaviti pitanja za maturu da budu malo teža.

VL
RA
radijatori
16:55 17.06.2021.

I što? Na neka pitanja odgovor znam; na neka sam nekad znao odgovor, ali sam danas zaboravio; na neka ne znam odgovor niti sam ikada znao; a neka su loše postavljena. Je li se htjelo reći: "jadni maturanti"? A tko je nas nekada pitao jesmo li jadni u školi? Takvim pristupom se odgajaju generacije debila i kult neznanja. Uostalom državna matura i što bolje ocjene u srednjoj školi kao glavni pa i jedini uvjet za upis na fakultet je nakaradna stvar koja neće donijeti ništa dobroga. U moje vrijeme, da je bilo samo po ocjenama i maturi, ne bih nikad upisao željeni fakultet, ali sam zato rasturio prijemni na dva fakulteta i upisao se bez problema. Treba vratiti prijemne, ovo je već stvorilo ganjanje ocjena i pritisak roditelja na profesore radi "jadne djece, kme, kme"!

VL
Avatar Tombstone
Tombstone
07:14 17.06.2021.

Osobno u srednjoj skoli nisam imao niti jedan od navedenih predmeta pa shodno tome meni nije niti potrebno znati odgovore na pitanja. No ipak sam ih procitao pa zakljucio da je znanje odgovora na vecinu potpuno pasivno znanje bez mogucnosti primjene u stvarnom zivotu. Zato nam i je skolstvo gdje je, bas kao i privreda.

VL
MM
Marljivi mrav
00:58 17.06.2021.

Jao više od pola sam promašio!!! Jel 1/3 ispita prolazna ocjena ili padam???

VL
DU
Deleted user
08:26 17.06.2021.

fulo na po jedno iz svakog, osim lat., neam pojima od pjesnikima i ko je koju knjigu piso -učili smo jezik, gramatiku i riječi, a ne povijest latinsko-rimske književnosti :D daaaa, to sam učio u gimnaziji, od 1997-2001, ali too su i dalje usko specifirana kvizovska pitanja koja ne mjere razinu znanja, već samo poznavanja činjenica.... al sastavljači pitanja, oni su kao "stručnjaci" za vrednovanje razine znanja -znanje je za 2, razumjevanje za 3 , analiza, sinteza za 4-5 ", vrednovanje 5+; pravi učitelji znaju o čem pišem..

VL
SN
sasa.novak.58
00:30 17.06.2021.

Ovo je dosta strašno.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.