Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZADAR Makedonski navijač srećom je zaobio samo lakše tjelesne ozljede

Zamijenio ga za navijača Srbije, pa ga pretukao bejzbolskom palicom

24.01.2009.
u 14:39

ZADAR - Sramotan sinoćnji napad nekoliko zadarskih huligana na 42-godišnjeg navijača makedonske rukometne reprezentacije Kolu Popovskog potresao je danas zadarski kraj. Iako je Popovski napadnut i izudaran bejzbol palicom po glavi i tijelu, zadobio je srećom samo lakše tjelesne ozljede te je zadržan na promatranju na Odjelu neurokirurgije Opće bolnice Zadar.

Đurković: Srpska reprezentacija se osjeća sigurno u Zadru

Ravnatelj te bolnice dr. Zvonimir Vrančić rekao nam je kako je Kolevskom na potiljku sa pet kopči sašivena posjekotina duga oko pet centimetara, koju je izazvao udarac tupim predmetom.
- A rendgenskim snimanjem glave, tijela i ruku utvrđeno je kako nema prijeloma. Budući da je pri napadu izudaran po glavi, odlučeno je da se pacijent zadrži na 24-satnom promatranju - istaknuo je ravnatelj dr. Vrančić.

Što se zapravo u petak oko 18 sati dogodilo u ulici Ruđera Boškovića u povijesnoj jezgri grada ispričao nam je napadnuti Kole Popovski. Kazao je kako su tog poslijepodneva on i još četvero njegovih prijatelja, makedonskih navijača ručali u centru grada, nakon čega su se prošetali te svratili u knjižaru u ulici u kojoj se i dogodio napad.

- Tamo sam kupio "Vodič o TOP 10 svjetskih gradova" na hrvatskoj jeziku. Nastavili smo šetati, pri čemu sam u jednom trenutku iza mojih prijatelja zaostao nekoliko koraka. Odjednom sam osjetio kako sam nekim tupim predmetom snažno udaren po glavi, našto sam se okrenuo prema napadaču i zapitao ga "Što je". Odgovorio mi je "što je bre" te me nastavio tući bejzbol palicom uslijed čega sam pao na pod.

- Udarao me posvuda, ukupno negdje pet, šet puta, a ja sam se rukama skupio u klupko kako bi se sačuvao težih ozljeda. Drugi napadač pokušao me tada pogoditi bocom u glavu, ali je srećom promašio. Povikao sam "au, au" te "upomoć" i "policija" ne bi li privukao pažnju prolaznika- kazao nam je Kole Popovski. No napadači nisu preksinoć napali samo njega, već su pokušali napasti i njegove prijatelje koji su začuvši povike pobjegli te su utrčali u obližnji kafić.

Odatle su, rekao nam je Ljubčo Grnčištanov, telefonom pozvali policiju, a ubrzo je stiglo i vozilo Hitne pomoći koje je ozlijeđenog Kolu Popovskog prevezlo do Bolnice. Taj makedonski navijač rekao nam je pak kako ga sve boli, od glave, preko rebara zbog čega otežano diše, do leđa i ruku kojima je štitio tijelo.

- Unatoč ovom napadu boravak u Hrvatskoj, odnosno u Varaždinu jedna je od najljepših stvari koja mi se dogodila. Tih nekoliko dana cijeli grad je živio s nama, veselili bi se do jutra - kazao je Kole Popovski koji će novčano skupu hrvatsku avanturu otplaćivati pet mjeseci.


Više o temi

Ozlijeđenog makedonskog navijača danas je u Općoj bolnici Zadar posjetila i predsjednica Društva Makedonaca i predsjednica Vijeća makedonske nacionalne manjine Mirjana Majić. Kazala je kako joj je drago da ozljede nisu jače te je zahvalila zadarskim liječnicima na brzo ukazanoj pomoći. Dodala je kako se nada da Popovski zbog pretrpljenih ozljeda neće imati posljedica.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije