Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Žalac naletjela na djevojčicu

Vlada: Nije se razgovaralo o ostavci, takva nesreća može se dogoditi svakome

Gabrijela Žalac
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL/Instagram
09.03.2019.
u 20:06

Do nesreće je došlo kada je djevojčica pretrčavala cestu na mjestu gdje nema obilježenog pješačkog prijelaza, a od udarca vozilom zadobila je ozljede te je odvezena u vinkovačku bolnicu. Izvan je životne opasnosti

Ministrica Gabrijela Žalac danas oko 10 sati u Vinkovcima sudjelovala je u prometnoj nesreći. U Ulici Ćirila i Metoda, u mirnoj stambenoj četvrti Vinkovaca, naletjela je automobilom na desetogodišnju djevojčicu.

Ministrica  Žalac nije podnijela ostavku niti se u Vladi o tome razgovaralo, riječ je o nesreći kakva se svakome može dogoditi, poručuju iz Banskih dvora. Premijer Andrej Plenković telefonom je razgovarao s ministricom, potvrdili su Banski dvori koji vezano uz činjenicu da je ministrica osobni automobil vozila s nevažećom vozačkom dozvolom ističu da je kaznu za taj prekršaj podmirila odmah te dodaju kako je riječ o prekršaju koji nema veze sa samom nesrećom.

Iz Vlade ističu da je ministrica odmah po nesreći zaustavila automobil, pomogla unesrećenom djetetu, da je u kontaktu s njezinom obitelji te će posjetiti djevojčicu u osječkoj bolnici.

Do nesreće je došlo kada je djevojčica pretrčavala cestu na mjestu gdje nema obilježenog pješačkog prijelaza, a od udarca vozilom zadobila je ozljede te je odvezena u vinkovačku bolnicu. Izvan je životne opasnosti, no iz vinkovačke bolnice prebačena je u KBC Osijek. Djevojčici je u nesreći slomljena potkoljenica te je operirana. Njezini roditelji danas su odmah otišli prvo u vinkovačku bolnicu te nakon toga i u KBC Osijek. 

Uz ministricu i suprug

Kako je jedan očevidac rekao za 24 sata, ministrica je plakala dajući iskaz policiji u kombiju na mjestu nesreće.

– Prolazio sam ulicom i vidio ministricu okruženu policijom, bio je ondje i njezin suprug. Kako sam saznao, udarila je djevojčicu koja je ondje prelazila cestu. Ministrica je plačući ušla u policijski kombi, a plakala je i dajući u njemu iskaz - rekao je čitatelj za 24 sata.

Kako je izvijestila vukovarsko-srijemska policija, iako je upravljala automobilom, ministrica je imala nevažeću vozačku dozvolu pa su joj policajci odredili 1000 kuna kazne, ali kako ju je pristala platiti odmah, kazna joj je smanjena na 500 kuna. Ministrica je i alkotestirana, no alkotest nije pokazao da je konzumirala alkohol. U policiji službeno nisu potvrdili da je u nesreći sudjelovala ministrica, nego su samo rekli da je 40-godišnjakinja iz Vinkovaca upravljala Peugeotom 308 vinkovačkih registarskih oznaka, kada je ispred nje istrčala djevojčica koju je udarila autom.

Obje obitelji u šoku

Iz ureda glasnogovornice ministrice regionalnog razvoja i fondova EU poslali su danas priopćenje:

“U Vinkovcima, oko 10 sati, u Ulici Ćirila i Metoda, pred vozilo kojim je upravljala Gabrijela Žalac, izvan obilježenog pješačkog prijelaza, istrčalo je desetogodišnje dijete. Dijete je žurno kolima hitne pomoći prevezeno u vinkovačku bolnicu, gdje je konstatiran prijelom potkoljenice. S obzirom na šok za obje obitelji, oglašavamo se pismenim putem. Detaljnije o cijelom slučaju očitovat će se nadležne službe. U popodnevnim satima gospođa Žalac posjetit će ozlijeđeno dijete”.

Ministrica Gabrijela Žalac bila je u petak u Lici na predizbornom skupu HDZ-a u povodu prijevremenih izbora u Ličko-senjskoj županiji. Inače, ministrica svaki petak putuje iz Zagreba u rodnu Slavoniju, a potom se ponedjeljkom ujutro vraća na posao u Zagreb.

Pogledajte i snimku nesreće u Dubravi u Zagrebu:

Komentara 122

AA
aabbcc
21:09 09.03.2019.

U Svedskoj vam posalju doma podsjetnik da vam prometna istice sa uplatnicom ako zelite novu. Vazno je da ste platili sa zadnjim datumom i vozi sa uplatnicom ... problema nema : ), obicno posalju novu za 5 dana.

Avatar Dr Evil
Dr Evil
22:19 09.03.2019.

Auto je vozila po cesti (gdje i treba) curica je pretrcavala cestu (gdje ne treba) po meni je curica "naletila na auto". Ako joj je vozačka istekla (?) siguran sam da 90% vozača da ih se pita- ne zna kadd im istice vozacka. Ne volim hadezeovce ali čini se da je minimalna krivnja ministrice.

Avatar Mamlazac
Mamlazac
23:47 09.03.2019.

Nevažeća vozačka dozvola ne znaci da je nema ili da ima zabranu vožnje, vjerovatno zaboravila produžiti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije