Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GLAVNA EUROPSKA TUŽITELJICA

Žalac i njezin klan progoni Laura Kövesi. U zatvor je strpala rumunjsku političku mafiju

11.11.2021.
u 16:31

Tužiteljstvo nije mjesto za ženu, slušala je Laura Codruța Kövesi od djetinjstva u svojoj kući u rumunjskom gradu Sfantu Gheorghe, smještenom u Transilvaniji.  Nije joj govorio bilo tko, već otac, i sam tužitelj, nastojeći odgovoriti kćer koja je bila strastvena da ostvari karijeru u kaznenom pravu. Nije želio da Laura krene njegovim stopama, no riječi su bile uzaludne. Laura Codruța Lascu, rođena 1073., upisala je, kako je i željela, studij prava na sveučilištu u gradu Cluj-Napoca na sjeverozapadu Rumunjske, a potom, penjući se na ljestvici od lokalne do glavne državne tužiteljice, u svojoj zemlji podignula optužnice protiv 14 ministara ili bivših ministara, 43 saborska zastupnika i više od 260 lokalnih dužnosnika.

Komentara 36

Avatar Bongozg
Bongozg
17:07 11.11.2021.

Moze se preseliti tu u zg i iznajmiti pola zagreb towera koliko ima posla za nju

JA
jadnatikoza
16:57 11.11.2021.

Pa neće valja USKOK nešto napravit sam od sebe

Avatar Cohen
Cohen
16:51 11.11.2021.

S ovakvom tužiteljicom braniteljicu J. Sloković čeka težak zadatak. Vjerojatno izazovan jer se radi o području na kojem još nije bilo optuženika u RH, no "svijetlih presedana" ima u drugim članicama. Bit će zanimljivo čuti kakvu će strategiju obrane odabrati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?