Naslovnica Vijesti Hrvatska

Zakonom omogućeno podnošenje prijava branitelja HVO-a koji ispunjavaju uvjete za mirovinu

Za njihove mirovine je u tekućoj godini osigurano 240 milijuna kuna više
03. siječnja 2019. u 10:32 46 komentara 2223 prikaza
Završen sastanak ministra Tome Medveda s predstavnicima braniteljskih udruga
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved izjavio je u četvrtak prije sjednice Vlade, kako je podnošenje prijava branitelja HVO-a koji ispunjavaju uvjete za mirovinu, omogućeno zakonom te da je za njihove mirovine u tekućoj godini osigurano 240 milijuna kuna više.

Milan Kujundžić Milan Ivkošić Srbija i Aleksandar Vučić ne strahuju za 'region', nego mu prijete

Ministar Medved  novinarima je potvrdio da je od početka godine na snazi Zakon o braniteljima, a nema saznanja koliki broj ljudi bi se mogao prijaviti.

"Sve je definirano zakonom koji je na snagu stupio 14. prosinca, a dio mjera je u primjeni od početka ove godine", naglasio je ministar hrvatskih branitelja, upitan 'postoji li pretpostavka koliko će biti novih branitelja iz HVO-a'.

"Jasno je i iz našeg financijskog plana i vidi se da je za 2019. godinu povećan program na mirovinskom, a vezan za sve mjere koje su u primjeni od početka 2019. godine, za 240 milijuna kuna", istaknuo je.

Ministar Medved je podsjetio da je zakonom omogućeno podnošenje prijava za one osobe koje ispunjavaju uvjete. Novinare je podsjetio kako je sve u skladu s projekcijama i osiguranim financijskim sredstvima.

Tomo Medved Ministar u Vukovaru Medved: Od Srbije tražimo informacije o masovnim grobnicama

"Vrlo jasno i precizno, u dogovoru s Ministarstvom rada i mirovinskog sustava i Hrvatskim zavodom za mirovinsko osiguranje, izradili smo sve potrebite projekcije, pokazatelje i sve teče po planu i u skladu sa našim predviđanjem", zaključio je.

Upitan o kolikoj svoti novca je riječ, ministar Medved je kazao da je riječ o 240 milijuna kuna.

>> Ovo su stvari koje trebate znati o mirovinskoj reformi

Financije
Ja sam PMP
Znate li što je PMP i zašto se u svijetu smatra zlatnim standardom?
 • zbisko:

  Stranci dobivaju hrvatske novce a ja Hrvat gladan

 • Avatar Prigor
  Prigor:

  Hadeze bu to ozakonil , još jedna pukovnija sigurnih glasača koji ne znaju nabrojati pet gradova u Hrvatskoj , ali koje ćemo morati financirati idućih 50 godina. Našim ljudima bi barem mogli pokloniti male štokrle , da mogu bolje vidjeti ... prikaži još!ti kaj sve ima u kontejneru.

 • istinaizlike:

  Podijelite im 200 % iznosa koji su uplatili u hrvatsko mirovinsko, nek bude pošteno!