Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zbog teških nesreća

Zakonom će zabraniti mladima do 21 godine vožnju od 21 do 6 sati ujutro

noćna vožnja
Foto: Thinkstock
1/2
08.12.2014.
u 18:30

Srbija je odlučila uvesti drastične zakonske odredbe

Nakon nekoliko prometnih nesreća u kojima je sudjelovalo i smrtno stradalo više mladih osoba, srbijanski ministar unutarnjih poslova Nebojša Stefanović odlučio se za drastične zakonske odredbe.

Stefanović će zatražiti da mladim vozačima do 21 godine zakonom bude zabranjena vožnja od ponoći do šest ujutro. Prema statistici koju iznose mediji istočnih susjeda najveći broj prometnih nesreća, u kojima sudjeluju mladi, događa se u rano jutro, odnosno, između pet i šest sati što je i potaknulo ministra da predloži dodatnu izmjenu zakona. Prije zadnjih tragedija u prometu sa mladim osobama išao je prijedlog da mladi vozači neće moći voziti automobile jače od 76 konjskih snaga. Isto tako predlagano je i da vozači do 21 godine moraju ponovno polagati vozački ispit čim dobiju devet kaznenih bodova, dok za iskusnije vozače vrijedi 18 kaznenih bodova.

Stefanović se na ove zakonske prijedloge odlučio nakon dvije tragedije u prometu u kojima je šest mladih osoba smrtno stradalo. Ovoga vikenda troje mladih izgubilo je život kod Begeča kada je automobil, u kojemu su bili mladi koji su se vraćali sa proslave rođendana, udarili u jedan prometni znak. Nekoliko dana ranije tragedija je zabilježena i u Beogradu kada je šestero mladih, od kojih se jedan nalazio i u prtljažniku automobila, sletjelo u Dunav. Troje ih se uspjelo spasiti, a troje je izgubilo život.

 

Komentara 18

GI
gismund
18:49 08.12.2014.

pametno! isto treba i kod nas!

Avatar bok
bok
18:52 08.12.2014.

imaju 100%pravo. Za balkanske divljake je to jedini nacin da ich se spasi od samih sebe. Treba to i u Hrvatskoj! Ili bar da su roditelji pored njih.

Avatar zagondzija
zagondzija
23:03 08.12.2014.

Problem je u tome sto kafici,diskoteke i splavovi rade po cijelu noc.Danasnja omladina se naliva alkoholom za ne povjerovati.Zato su ove mjere...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije