Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zakon unije

Direktiva EU jamči refundiranje troškova liječenja u inozemstvu

štake
Foto: Reuters/PIXSELL
05.09.2015.
u 07:30

Direktiva dopušta da se za neke vrste liječenja u drugim državama EU mora unaprijed tražiti prethodno odobrenje u vlastitoj državi

Direktiva o primjeni prava pacijenata u prekograničnoj zdravstvenoj skrbi propisuje pravila za refundiranje troškova (od HZZO-a i sličnih osiguravatelja) koje pacijent ima nakon liječenja u drugoj državi članici Europske unije.

Direktiva propisuje da HZZO mora refundirati troškove prekogranične zdravstvene zaštite do visine troškova istog takvog liječenja u Hrvatskoj. Direktiva dopušta da se za neke vrste liječenja u drugim državama EU mora unaprijed tražiti prethodno odobrenje u vlastitoj državi, a jučer objavljeno izvješće Komisije navodi da je u Hrvatskoj u čitavoj 2014. izdano samo jedno takvo prethodno odobrenje.

>> EU zabranjuje kitolov, a Danska ga nadgleda na Ovčjim otocima

>> Nova vizija obrazovanja u EU promiče socijalnu uključivost

Komentara 3

Avatar Baroudeur
Baroudeur
13:49 05.09.2015.

U svim tim godinama EU nije uspijela uskladiti zakone, osim za gluposti, a za ono osnovno, ZDRAVLJE, nije! Ne zelim nikome zlo, ali svim tim politicarima koji se misle vjecni...

KA
Kaka551
09:10 05.09.2015.

Žalosno. Stvarno kad ovo čitam ne znam što bi radio. Plače mi. Najgora stvar kod nas je što Varga ne želi pomoći ljudima. To je žalosno, da ministru nije stalo.

Avatar bok
bok
19:07 05.09.2015.

Kaj je to "refundiranje"?? Povratak novca? I No speak english...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije