Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odbor za Hrvate izvan Hrvatske i Odbor za Ustav

Zakon o prebivalištu maknut s dnevnog reda saborskih odbora

sabor
Arhiva VL
Autori: pmž, jk /VLM
26.01.2010.
u 16:03

Krajem prošle godine prijedlog izmjena i dopuna Zakona o prebivalištu bio je potpuno pripremljen, a sada nije više tako hitan.

Prijedlog novog Zakona o prebivalištu danas je maknut s dnevnog reda Odbora za Hrvate izvan Hrvatske. Isti prijedlog Zakona maknut je i s dnevnog reda Odbora za Ustav.

Prema riječima predsjednika Odbora za Hrvate izvan Hrvatske Ivana Bagarića, s tog će se prijedloga zakona maknuti oznaka hitnosti te će ići u redovnu saborsku proceduru.

Neslužbeno u HDZ-u saznajemo da se oznaka hitnosti maknula kako bi se izbjegla zlonamjerna inerpretacija da se zakon donosi radi ukidanja dvojnog državljanstva.

Krajem prošle godine premijerka Kosor potvrdila je da je prijedlog izmjena i dopuna Zakona o prebivalištu potpuno pripremljen te da bi se moglo očekivati da se krene s njim već početkom ove godine. Prije dva tjedna Vlada je Zakon proslijedila u saborsku proceduru.

S tim bi se zakonom, podsjećamo, onemogućila praksa da jedna te ista osoba ima prebivalište u dvije države.

- Ovim će se omogućiti usklađivanje biračkih popisa, što je problem o kojem neprestano govorimo - zaključila je tada premijerka Kosor.

Ključne riječi

Komentara 47

MA
marko53
16:32 26.01.2010.

Skinut jer se kosi sa zakonom EU.

MA
marko53
17:22 26.01.2010.

etnapr-Oni misle kako im se naredi.Da je ovaj-ova bomba jedini koji misli tuđom glavom.

BO
bomba
18:36 26.01.2010.

etnapr Ne seri po BH Hrvatima ! Hrvati su Hrvati i nije logično da se udružuju s nekim drugim nacijama protiv svoje. To samo bolestan um može izjaviti kao što si TI. Koliko Hrvati iz BH vole SVOJU HRVATSKU to ti je jutros svojim primjerom pokazao Marin Čilić. Mogao je Marin igrati i pod BH zastavom, da je osječa svojom, ali nije iako je to pojedinačni sport i ne igra mu uloga pod čijom zastavom igra nego se sam bori za svoj status.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije