Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 57
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Udruga "Život"

Zakon o državnom zemljištu ne ide u korist OPG-a

Foto: Goran Stanzl/Pixsell
20.02.2018.
u 14:43

Iz ove udruge podsjećaju kako je na Saborskom odboru za poljoprivredu predstavnik ministarstva jasno izjavio kako će se mala poduzeća maknuti iz zakona, no to se, kažu, nije dogodilo jer očito imaju prevelik utjecaj na ministarstvo.

Zakon o državnom poljoprivrednom zemljištu je izglasan, a Ministarstvo poljoprivrede ga brani da ide u korist OPG-a, malih i mladih poljoprivrednika.

To je, međutim, neistina, jer po članku 36a ista prava imaju mala poduzeća koja sigurno nisu mali poljoprivrednici - navodi se u priopćenju Udruge OPG-a Hrvatske "Život".

Iz ove udruge podsjećaju kako je na Saborskom odboru za poljoprivredu predstavnik ministarstva jasno izjavio kako će se mala poduzeća maknuti iz zakona, no to se, kažu, nije dogodilo jer očito imaju prevelik utjecaj na ministarstvo. Dodaju kako je hitno potrebno definirati što i tko je mali poljoprivrednik kako bi izbjegle manipulacije tim pojmom. - Ako u sustavu poljoprivredne proizvodnje imamo oko 90 posto poljoprivrednih gospodarstava koja imaju do 10 zaposlenih i promet do 2 milijuna eura, odnosno uglavnom puno manje, onda nikako ne možemo mala poduzeća s prometom do 10 milijuna eura stavljati u male poljoprivrednike – kažu u udruzi "Život".

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije