Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOMIŠLJATOST Lopovi se domogli 100.000 kuna

Zaključali trgovkinje i kupca

11.02.2009.
u 16:27

U utorak oko 14.30 sati u Čakovečkoj ulici u vukovarskoj četvrti Borovo naselje zabilježena je do sada jedna od drskijih, ali i neobičnijih pljački u kojoj je iz prodavaonice Boso opljačkano nešto više od 100.000 kuna.

- Bio je to uobičajen radni dan, a cijela se pljačka odigrala u nekoliko sekundi. Oko 14.30 sati već uobičajeno došla je djelatnica tvrtke po utržak od prošloga dana. Tada smo izvana, zajedno s kupcem koji je upravo bio na blagajni, zaključane lokotom dok je iz auta, koji je bio parkiran vani i na kojem je razbijeno staklo, druga osoba pokupila torbu u kojoj je bio utržak iz drugih prodavaonica tvrtke, rekla nam je A.T., jedna od prodavačica u ovoj trgovini koja je do sada već nekoliko puta bila na meti pljačkaša.

Opljačkane prodavačice, koje ne znaju jesu li pljačkaši bili maskirani ili ne, zajedno s kupcem izašli su van tek nakon što je policija uzela otiske sa lokota i kada je suprug jedne od prodavačica ručnom pilom presjekao lokot.

Prema riječima Krunoslava Žgele, glasnogovornika PU, pljačka od utorka jedna je od neobičnijih pljački te da dosadašnja saznanja upućuju na to da su pljačkaši vjerojatno unaprijed planirali pljačku.

– Očigledno je da su znali vrijeme kada se dolazi po novac i kojim automobilom, a pripremili su i lokot, rekao je Žgela. Mirko Šimić, voditelj trgovina Boso, kaže da su prodavaonice tvrtke često na meti pljačkaša te da su stoga upozorili sve djelatnike da u ovakvim situacijama ne izigravaju heroje.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije