Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novčane nagrade

Zaklada SozialMarie raspisala natječaj za socijalne inovacije

gredice,vrt
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
15.01.2014.
u 09:29

Varaždinska udruga Gredica lani je za projekt urbanih vrtova na ovom natječaju dobila 5000 eura

Zaklada SozialMarie Iz Beča i ovu je godinu u potrazi za istaknutim socijalno angažiranim projektima, kojima dodjeljuje vrijedne novčane nagrade. Traže se projekti koji svojim inovativnim rješenjima reagiraju i odgovaraju na razne promjene u društveno-političkom okruženju u kojem se realiziraju, a najboljih 15 projekata bit će nagrađeni ukupnim iznosom od 42.000 eura.

- Prijaviti se mogu projekti iz cijele Austrije, Mađarske i Češke, dok projekti iz Slovačke, Poljske, Hrvatske, Slovenije i Njemačke iz praktičnih razloga moraju biti unutar radijusa od 300 kilometara zračne udaljenosti od Beča - poručili su iz Zaklade. Prijaviti se mogu organizacije javnog sektora, trgovačka društva, udruge, društva i zadruge. Popunjeni obrasci prijave moraju biti predani online na SozialMarie web stranici najkasnije do 21. siječnja.

Na natječaj je zadnjih nekoliko godina prijavljeno i 12 projekata iz Hrvatske, od kojih je najbolji uspjeh ostvario projekt varaždinske Udruge Gredica osvojivši treću nagradu, koja je realizacijom urbanih vrtova na javnoj površini grada Varaždina kreirala korisnicima jedinstveni prostor za uzgoj vlastite hrane i platformu za učenje o održivom razvoju. Varaždinska udruga za taj projekt lani je dobila 5000 eura.

>>Izgubio sam posao, pa jedva čekam da posadim luk i salatu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije