Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMAKNUO ZAŠTITNIM MJERAMA
Povratak na članak

Zakazao sustav: Napadač iz Highland Parka kupio 5 pušaka, ranije prijetio obitelji da će ih ubiti

Narednik Chris Covelli iz ureda šerifa okruga Lake rekao je da je Crimo legalno kupio ukupno pet pušaka, uključujući oružje za koje se sumnja da ga je koristio za ubojstvo

Komentari 4

PR
prokurator
12:33 06.07.2022.

šta ima veze da je ilegalno kupovao puške, pa pobačaj su zabranili, sad je sve 5.

VL
NE
nepokolebljiv
11:46 06.07.2022.

Sada sam jako zbunjen. Mediji (narocito novine) su puni informacija da je u Americi jednostavnije kupiti naramak oruzja nego naramak kruha a sada u ovom clanku sve vrvi od nekakvih dozvola, provjera ... ! U cemu je onda problem s kupovinom oruzja u Americi kada se to tako provjerava i postoje sve te silne dozvole koje netko mora nabaviti u toku vremena a tu su i provjeravanja koja traju barem nekoliko tjedana. Sta je onda istina odnodno tko kome laze?

VL
PP
PPS9
17:34 06.07.2022.

Attack happened in Highland Park, some 25 miles north of Chicago. Details matter when writing an article. That said, on a 'good weekend', Chicago could have more than 7 killed in shootings. @nepokoljebliv - it depends where you are buyingng guns. Illinois has all sorts of checks and a mandatory 3-day waiting period from the purchase to when you can pick it up. In Utah, for example, you can walk in the store and walk out with any gun you'd like. Heck - they don't even follow NFA which means you can walk out of a store with a full-blown machine gun if you'd like.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.