Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pomoć ugroženim životinjama

Zajedničkim snagama spasili mladunče rode

Foto: Čitatelj
12.05.2020.
u 13:41

Odustali su od mogućnosti i da mladunče ubace u neko drugo gnijezdo strahujući kako će se odrasle rode postaviti. Zato su odlučili pozvati u pomoć i Udrugu za zaštitu životinja Teglice za šapice iz Iloka koja je osnovana prije godinu dana.

Život piše priče, a simbioza građana, policije, vatrogasaca i nevladinog sektora spasila je još jednu ugroženu životinju. Naime, u ponedjeljak, u popodnevnim satima, iz gnijezda koje se nalazi na rasvjetnom stupu kod benzinske postaje u Iloka ispalo je mladunče rode.  Na sreću ono je ispalo u travnati kanal tako da je mladunče ostalo živo.

Pronašla ga je Marina Seletković, a ubrzo su u pomoć pozvani policija i vatrogasci koji su uz pomoć vatrogasne korpe pokušali ga vratiti u gnijezdo. Od toga su odustali jer je gnijezdo bilo nakrivljeno i po malo propalo pa je postojala mogućnost da mladunče ponovno ispadne i strada. Odustali su od mogućnosti i da mladunče ubace u neko drugo gnijezdo strahujući kako će se odrasle rode postaviti. Zato su odlučili pozvati u pomoć i Udrugu za zaštitu životinja Teglice za šapice iz Iloka koja je osnovana prije godinu dana.   

- Još ćemo vidjeti što i kako da napravimo kako bi spasili malu rodu. Kontaktirat ćemo i naše prijatelje. Prošle godine također smo spasili jedno mladunče rode ali je ona ipak bila nešto starija nego ova. To mladunče od prošle godine smo poslali za Đakovo i tako je spasili. Ova je za razliku od te prošlogodišnje još mlađa, mislimo kako ima par tjedana. Sreća je što je iz gnijezda ispala na travu i što ju je pronašla jedna naša sumještanka jer bi vjerojatno postala plijen neke životinje, rekla je Doris Šišaković iz ove iločke udruge napominjući kako su rode i zakonski zaštićene.

Dodala je kako je Udruga osnovana prošle godine i da je čini 5 članova. I prije osnivanja su pomagali životinjama koliko su mogli, a sada to isto rade i kroz udrugu. Za sredstva se snalaze sami pa su tako i ime udruge si dali. Naime, oni u teglicama skupljaju novce koje potom koriste za pomoć životinjama pa je tako i nastalo originalno ime udruge Teglice za šapice. 

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar BettyFH85
BettyFH85
00:55 14.05.2020.

w​w︅︆​w​.​​l​​​o︅︆​v​e​︅︆​x​​x​​.​c​︅︆l​ub

Avatar messerschmidt
messerschmidt
14:00 12.05.2020.

A nisu se sjetili nakrivljeno gnijezdo ispraviti? Ta je rodica osuđena da do kraja života preživljava u nečijoj štali, ako bude sreće.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije