Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pomoć u epidemiji COVIDA-19

Zajednički projekt Hrvatskog Crvenog križa i Hrvatske ljekarničke komore

Ilustracija
Foto: Dusko Jaramaz/Pixsell
18.04.2020.
u 12:41

Kroz projekt će se kroničnim bolesnicima, teško pokretnim osobama kao i osobama i izolaciji osiguravati potrebni lijekovi kako isti ne bi morali izlatiti iz svojih domova

Hrvatski Crveni križ i Hrvatska ljekarnička komora započeli su provedbu projekta „Pozovi za zdravlje – izdavanje lijekova i medicinskih proizvoda oboljelima od kroničnih bolesti u izolaciji/samoizolaciji  i teško pokretnim osobama“. 

- Cilj projekta je osigurati kontinuitet opskrbe lijekovima i ljekarničkog savjeta svima pogođenima ovom epidemijom na stručan, siguran i zakonit način, kao i spriječiti kršenja propisanih mjera, ograničenja kretanja i pomoći oboljelima od kroničnih bolesti u izolaciji/samoizolaciji  i teško pokretnim osobama, navode iz Hrvatske ljekarničke komore. 

>> VIDEO Hrvatski psiholozi: Kako pomoći osobama u samoizolaciji, ako ste zabrinuti za njihovo mentalno zdravlje

Pojašnjavaju kako će projekt provoditi telefonski na način da bi kronični bolesnici, teško pokretne osobe kao i osobe u samoizolaciji bile spojene s pozivnim centrom Hrvatske ljekarničke komore kako bi im se pružio odgovarajući ljekarnički savjet i organiziralo izdavanje lijekova u njihovom domu od strane ljekarnika-volontera. Radi se o osobama za koje je važno da u vrijeme epidemije ne izlaze iz svojih domova. 

U projektu će za Hrvatski Crveni križ volontirati magistri farmacije s odobrenjem za samostalni rad (licencom) u trajanju od 4 ili 8 sati dnevno (ovisno o dostupnosti). Hrvatska ljekarnička komora je kratkom vremenu zaprimila prijave 120 ljekarnika-volontera koji će na području cijele Republike Hrvatske pružati uslugu izdavanja lijeka u domu naših pacijenata.

Pacijenti će uslugu ljekarnika moći zatražiti putem besplatnog telefona Hrvatskog Crvenog križa 0800 11 88 ili na izravni broj pozivnog centra Komore 072 700 222.

Projekt uključuje Pozivni centar – besplatni telefon Hrvatskog Crvenog križa 0800 11 88 i izravni broj pozivnog centra Hrvatske ljekarničke komore 072 700 222, aplikaciju koja će pratiti distribuciju lijeka od poziva pacijenta do izdavanja lijeka, stručne osobe – ljekarnike s odobrenjem za samostalni rad (licencom) koji će na adresi pacijenta savjetovati i izdati lijek kao i povratnu informaciju o preuzimanju i razumijevanju terapije od strane pacijenta.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije