Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Radni sastanak

Zajednički nastup tri regije: Zajedno da sredstava EU

EU zastava
Patrik Macek/Pixsell
20.01.2014.
u 14:18

Na sastanku, čiji je cilj bio unaprjeđenje trilateralnog Sporazuma o suradnji u novoj financijskoj perspektivi EU, rečeno je da se zajedničkim projektima značajno povećavaju mogućnosti za njihovu realizaciju kroz različite programe i fondove EU

U Palači Srijem u Vukovaru održan je radni sastanak na kojem su, uz domaćine iz Vukovarsko – srijemske županije, sudjelovali i predstavnici izaslanstva AP Vojvodina i mađarske županije Bač – Kiškun. Na sastanku, čiji je cilj bio unaprjeđenje trilateralnog Sporazuma o suradnji u novoj financijskoj perspektivi EU, rečeno je da se zajedničkim projektima značajno povećavaju mogućnosti za njihovu realizaciju kroz različite programe i fondove EU, te da su ove regije spremne i sposobne tu priliku iskoristiti.

Isto tako zajednička radna skupina tri regije definirala je i utvrdila prioritete i ciljeve daljnje suradnje. Istaknuto je da je jedan značajnih potencijala u suradnji spomenutih regija jesu i zajedničke inicijative i projekti u okviru Dunavske strategije. Najavljeno je da će se bazirati na zaštitu okoliša i vodno gospodarstvo, na razvoj malog i srednjeg poduzetništva, odnosno razvoj klastera i znanstveno istraživačke projekte.  Vukovarski sastanak bio je i još jedna mogućnost da se progovori i o novim prijedlozima projekata, idejama….

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije