Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Operacija 'Kurir'

Zajednička istraga USKOK-a i Tužiteljstva BiH, Kinezi prokrijumčarili milijune eura

02.07.2015., Zagreb - Istrazitelji PNUSKOK-a nastavljaju s pretrazivanjem kuce izvrsnog predsjednika GNK Dinamo, Zdravka Mamica u njegovoj obiteljskoj kuci na Tuskancu. Dok su istrazitelji u poslu pregledavanja, pored kuce iz osobnog automobila dovojica n
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
1/3
21.12.2015.
u 11:26

Utvrđeno je da je skupina kineskih državljana dulje vrijeme umiješana u protuzakoniti milijunski promet gotovim novcem

Hrvatski USKOK i Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine otkrili su skupinu od najmanje deset državljana BiH i Kine koja je umiješana u protuzakoniti milijunski promet gotovim novcem, potvrđeno je u ponedjeljak u Sarajevu. 

Po nalogu Tužiteljstva BiH policija i carinici u toj zemlji u jutarnjim su satima u sklopu operacije pod kodnim nazivom Kurir priveli više osoba identificiranih tijekom višemjesečne istrage.

Utvrđeno je da je skupina kineskih državljana koji su poslovali u BiH kroz dulje vremensko razdoblje organizirala krijumčarenje gotovog novca iz BiH u Hrvatsku te potom u druge zemlje.

Istražitelji su prikupili podatke kako je na ovaj način iz BiH izneseno najmanje 15 milijuna eura.

S obzirom na to da su Kinezi izbjegli transferiranje tog novca preko banaka, sumnja se na kazneno djelo pranja novca te na utaju poreza.

Istraga o ovom slučaju provedena je u bliskoj suradnji s hrvatskim USKOK-om, a odnosi se na najmanje deset osoba te na nekoliko tvrtki koje su s njima povezane.

>> Vrhovni sud odbio žalbu USKOK-a na odluku o puštanju Sanadera

Ključne riječi

Komentara 6

Avatar Neanderthalac
Neanderthalac
21:04 21.12.2015.

Grabežljivci iz banaka ne vole konkurenciju.

XA
xaron
22:01 21.12.2015.

Kinezi to rade u BH a ne i u Hrvatskoj ? Uozbiljimo se , ako to rade tamo , rade i u nas , samo neko treba da pokrene istragu

GF
gfrancic
13:17 21.12.2015.

zasto bi koristili bankatski dustav i drzavne aparate koji sustavno pljacka narode i dovodi ih do dna. tako trebaju svi raditi, izbjegavati usluge banaka

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije