Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Zajednica branitelja HDZ-a napala Penavu: Okanite se 'ćorava posla' i radite posao za koji ste plaćeni

Sam sebi dodjeljuje ulogu narodnog tribuna i stranačkog huškača, a stranka u kojoj se kao takav pronašao i snašao očito mu daje nesebičnu potporu u njegovoj suludoj misiji raspirivanja netrpeljivosti i unošenja nemira među Vukovarce pa i šire, umjesto da kao gradonačelnik Vukovara barem pokuša uspostaviti mir za koji smo se mi, hrvatski branitelji i dragovoljci Domovinskog rata, borili i ginuli.
06. studenoga 2020. u 17:38 171 komentara 17931 prikaza
Miroslav Škoro i Ivan Penava u Vukovaru najavili kako zajedno izlaze na parlamentarne izbore
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Zajednica branitelja HDZ-a „Gojko Šušak“ reagirala je na gostovanje Ivana Penave u emisiji Bujica od 4. studenoga 2020. zbog izjava izrečenih tom prilikom, a koje su, prema njihovom mišljenju, udar na demokraciju i slobodu te daju doprinos aktualnim pokušajima radikaliziranja društva.

Zagreb: Mirando Mršić održao konferenciju za medije KOLONA SJEĆANJA Demokrati: 'Plenković s uvođenjem oštrijih mjera odugovlači i zbog političke borbe za Vukovar'

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

- Gostujući u navedenoj emisiji, saborski zastupnik Ivan Penava izrekao je niz neistinitih pa čak i opasnih tvrdnji na koje želimo upozoriti širu hrvatsku javnost. Ponovno je relativizirao pokušaj teškog ubojstva trojice hrvatskih policajaca na Trgu svetog Marka, od kojih je jedan i ranjen.

„Upoznao sam jako puno ljudi koji su teško stradali u Domovinskom ratu i kojima je jedna ovakva pucnjava dječja igra, šala, pošalica“, izjavio je g. Penava i ostao živ! Ne znamo kome takav bezuman, sumanuti čin, u kojem samo pukom srećom nije stradalo više ljudi, može biti „dječja igra, šala, pošalica“.

Mi, hrvatski branitelji okupljeni u ovoj Zajednici, mnogo smo toga doživjeli tijekom Domovinskog rata, rata u kojem smo branili i oslobađali svoju domovinu boreći se protiv velikosrpske agresije, ali ovakav čin u potpunosti osuđujemo i smatramo izravnim udarom na demokraciju i slobodu za koju smo bili spremni umrijeti. Osuđujemo i ovakve paušalne izjave, koje smatramo opasnima, ne samo za one protiv kojih su izravno usmjerene, a u ovom slučaju je to predsjednik Vlade Andrej Plenković, nego i za hrvatsko društvo u cjelini. Nastavljajući relativizirati i negirati, pa i opravdavati taj teroristički čin i napad na hrvatske državne institucije - Vladu RH i Hrvatski sabor, čiji je “uvaženi saborski zastupnik“ - Ivan Penava daje svoj nemjerljiv doprinos aktualnim pokušajima radikaliziranja društva.

Vukovar: Ivan Penava i Marina Sekulić o podacima turističke sezone u 2019.godini IVAN PENAVA: 'Ne želimo nikoga ograničavati u dolasku u Vukovar, ali nije grijeh ako ne dođu'

Ovaj put „meta“ mu je predsjednik Vlade Andrej Plenković, za kojega je besramno ustvrdio da je „ostao šokiran nesretnim činom i napadom na Banske dvore. Nikada se s time nije suočio, bio je apsolutno u šoku, cijeli život je imao puno udobniju situaciju pa nije možda nikad čuo pucnjeve. Kad bih bio do kraja dobrohotan, onda bih rekao – usplahirio se!“, zaključivši kako „on jednu tragediju, koja se nije smjela dogoditi, iskorištava u političke svrhe”.

Pitamo Penavu u kakve on svrhe iskorištava ne samo ovu tragediju, nego i sve žrtve Vukovara i stradalnike Domovinskog rata, na koje se bespravno poziva? Sam sebi dodjeljuje ulogu narodnog tribuna i stranačkog huškača, a stranka u kojoj se kao takav pronašao i snašao očito mu daje nesebičnu potporu u njegovoj suludoj misiji raspirivanja netrpeljivosti i unošenja nemira među Vukovarce pa i šire, umjesto da kao gradonačelnik Vukovara barem pokuša uspostaviti mir za koji smo se mi, hrvatski branitelji i dragovoljci Domovinskog rata, borili i ginuli. Gospodine gradonačelniče i uvaženi saborski zastupniče, okanite se 'ćorava posla' i primite posla za koji ste itekako dobro plaćeni. 

Rijeka: Predstavljanje knjige Vedrane Rudan "Ples oko Sunca"
Šala ili istina?
Vedrana Rudan u svom blogu piše da se razvela nakon 30 godina braka, i sad se ponovno udaje za 16 godina mlađeg
PPD
ENERGETSKA UČINKOVITOST
Najbolji savjeti za uštedu energije: Ugasi i iskopčaj te sačuvaj planetu i novac