Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rasprava o HNB-u

Zaiskrilo između Marasa i Grmoje: Skroman ste čovjek, to se vidi na vama

gordan maras
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
1/5
03.11.2016.
u 10:45

– Marić i Dalić uzimaju novac ugostiteljima. Ali nema veze, mi ćemo za to vrijeme kontrolirati jede li Vujčić škampe – poručio je Maras

Danas je u Saboru nastavljena rasprava o prijedlogu izmjena i dopuna Zakona o Hrvatskoj narodnoj banci. A odmah na početku zaiskrilo je između SDP-ova zastupnika Gordana Marasa i mostovca Nikole Grmoje.

– Most se poziva na istraživanje da je HNB među najnetransparentnijim središnjim bankama, ali ne navode izvor istraživanja. Možda su ga radili Grmoja i Bulj – poručio je Maras i dodao:

– Marić i Dalić uzimaju novac ugostiteljima. Ali nema veze, mi ćemo za to vrijeme kontrolirati jede li Vujčić škampe.

Uslijedio je Grmojin odgovor.

– Hvala vam na podršci i što držite suverenističku politiku. Ne želimo dirati u neovisnost HNB-a. Mi sebi ne umišljamo da možemo analizirati transparentnost HNB-a kao što si ne umišljamo da možemo biti ministri poduzetništva bez dana iskustva u realnom sektoru.

No, Maras mu nije ostao dužan.

– Samo nastavite biti skromni. Vi ste skroman čovjek, to se vidi na vama. I nemojte vjerovati svemu što pročitate po portalima, a rado ću vam proslijediti svoj životopis.

Podsjetimo, Most je predložio da Državna revizija nadzire poslovanje središnje banke i da se o redovitom izvješću HNB-a glasuje u Saboru. Također se predlaže da guverner i članovi savjeta HNB-a mogu dobiti najviše dva mandata po šest godina.

Komentara 6

BO
bongi
12:02 03.11.2016.

Sačuvaj nas Bože marasa i njegovih postupaka i komentara. Jedini smisao njegova života je da bude kontra, a da uopće ne shvaća bit problema. Jadnik

DO
dobarsavjet
12:11 03.11.2016.

Ako poskupi kruh, mlijeko i ostale osnovne potrepštine, a umirovljenike reforme ne dotiču, znači reforme plaćaju isključivo umirovljenici kroz PDV. Pa zar vas stvarno nije stid?

ST
starsandstripes
13:02 03.11.2016.

smanjenje pdv-a za ugostitelje pod izlikom povecanja konkurentnosi je jedna od najvecih idiotarija.....pa nitko nije smanjio cijene u turistickoj ponudi pa samim time ni konkurentnost sa drugim inozemnim destinacijama nije porasla.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije