Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rast

Zahvaljujući IPARD-u proračun povećali skoro tri puta

Jakšić (1)
Foto: Ljiljana Marić
1/3
20.04.2013.
u 10:54

–Do kraja godine očekujemo da će zgrada vrtića biti stavljena pod krov te da će se ugraditi stolarija, a iduće godine bi trebao primiti i prve mališane.

-U proteklom četverogodišnjem razdoblju realizirano je mnogo projekata iz komunalne infrastrukture, a najznačajniji je projekt kanalizacija naselja Radnovac-Rajsavac s biorotorom vrijednosti 7 milijuna kuna te nogostup Radnovac-Jakšić koji je stajao 2,3 milijuna kuna – kazao je Ivica Kovačević, načelnik općine Jakšić na konferenciji za novinare.

Podsjetio je kako je 2005. kada je postao načelnik samo Jakšić imao djelomično izgrađenu vodovodnu i kanalizacijsku mrežu dok ostalih devet naselja nisu imali ništa od toga. U međuvremenu većina ih je dobila potrebu infrastrukturu, a u narednom razdoblju dobit će je još i tri preostala naselja koja to nemaju, a to su Tekić, Cerovac i Granje dok Svetinji nedostaje samo kanalizacija. U proteklom razdoblju započet je i jedan od najvažnijih projekata općine, a to je gradnja vrtića.

–Do kraja godine očekujemo da će zgrada vrtića biti stavljena pod krov te da će se ugraditi stolarija, a iduće godine bi trebao primiti i prve mališane. Ove godine počet će radovi na kanalizaciji naselja Treštanovci u vrijednosti 6,4 milijuna kuna za što smo novac dobili iz IPARD-a. Iz istog Fonda dobili smo još i 900.000 kuna za gradnju prilazne ceste do vrtića. Iz tih razloga naš izvorni proračun od 4,5 milijuna kuna morali smo povećati na 13 milijuna kuna – objasnio je načelnik Kovačević.

Dodao je kako je zadovoljan suradnjom s Požeško-slavonskom županijom, ŽUC-om uz čiju pomoć su obnovljene ceste na području općine te Regionalnom razvojnom agencijom Panora uz čiju pomoć obnavljaju staru školu.

–Tu planiramo urediti prostor za knjižnicu i čitaonicu te za rad Udruge umirovljenika i branitelja – kazao je Kovačević. Najavio je i gradnju nogostupa kroz naselje Eminovci i Rajsavac. Daljnju pomoć u realizaciji projekata obećao je i Alojz Tomašević, kandidat HDZ-a za požeško – slavonskog župana.

>>U više od dva stoljeća župa u Jakšiću dala 19 svećenika

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije