Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
virovitica

Zahvala braniteljima, zapovjednicima i generalu Dečaku

virovitica (1)
Foto: Dragutin Šantoši
1/3
17.09.2010.
u 09:16

Dana 17. rujna oslobođena je i virovitička vojarna JNA, pa je tako grad Virovitica postao prvi oslobođeni grad u Hrvatskoj.

VIROVITCA – Prigodnom komemoracijom, polaganjem vijenaca i odavanjem počasti poginulim hrvatskim braniteljima te evociranjem sjećanja na slavne dane Domovinskog rata jučer je u Virovitici obilježena 19. godišnjica oslobađanja bivše vojarne JNA.

U oslobađanju Virovitice, prvog slobodnog grada u novostvorenoj hrvatskoj državi 17. rujna 1991. godine sudjelovalo je više od 400 hrvatskih dragovoljaca i policajaca, a tijekom ove oslobodilačke akcije poginuo je hrvatski branitelj Vlado Vampovac. Teških ratnih dana prisjetio se Marijan Brlek, pripadnik i jedan od zapovjednika 50. samostalnog bataljuna ZNG-a Virovitica iz kojega je izrasla proslavljena 127.virovitička brigada HV.

– Mjesta ratnih stradanja: Jasenaš, Šištat, virovitičku vojarnu, Četekovac, Voćin, Vukovar, niti bilo koje mjesto u Hrvatskoj u kojem je ispaljen barem jedan metak za slobodu naše jedine domovine, kao ni naše pale heroje, nikada ne smijemo zaboraviti, izjavio je župan Tomislav Tolušić. Saborski zastupnik i predsjednik HVIDR-a Josip Đakić podsjetio je sudionike svečanosti da se građani još jednom trebaju zahvaliti svim ratnim braniteljima i ratnim zapovjednicima koji su, na čelu s generalom Đurom Dečakom, izborili dane ponosa i slave.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije