Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREOKRET

Zahtjev za stečaj KIO-a odbačen zbog neplaćene takse od 30.000 kn

kio
Dragutin Šantoši
14.04.2010.
u 19:51

Ne znam kome se toliko žuri u stečaj koji će najviše štetiti radnicima, kratko je telefonom izjavio Darko Krmpotić, direktor i većinski vlasnik KIO-a.

ORAHOVICA – Zaposlenike prezaduženog poduzeća KIO Orahovica u ponedjeljak su predstavnici sindikata obavijestili da je HPB podnio prijedlog za stečaj njihove tvrtke i da stečajna sutkinja Sanjana Zorinc razmatra prijedlog o pokretanju stečaja nakon čega će za stečajnog upravitelja tvrtke KIO, koja je dužna više od 460 milijuna kuna, imenovati Franju Otročaka iz Virovitice.

– To jednostavno nije istina i ne znam kome se toliko žuri u stečaj koji će najviše štetiti radnicima - kratko je telefonom izjavio Darko Krmpotić, direktor i većinski vlasnik KIO-a.

Sindikalne navode danas smo uspjeli provjeriti u Trgovačkom sudu u Bjelovaru gdje nam je sutkinja Sanjana Zorinc potvrdila Krmpotićevu izjavu da nema prijedloga za stečaj KIO-a.

Jedan je prijedlog tvrtke koja od KIO-a potražuje manji iznos novca postojao, ali je taj prijedlog sud odbacio jer predlagač u zakonskom roku nije uplatio taksu od 30.000 kuna za pokretanje stečaja. Sud nema saznanja da je Hrvatska poštanska banka, niti tko drugi, podnio prijedlog za stečaj u orahovičkom poduzeću KIO, potvrdila nam je u telefonskom razgovoru sutkinja Sanjana Zorinc.

Komentara 1

UD
udrimuski
08:20 15.04.2010.

neka neka. samo vi radnici vjerujte svojim sindikalcima, a i politicarima. za sve ovo smo sami glasali i sad nam tako i treba. zna se!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije