Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SIGURNOST

Zahtjev dječje gradonačelnice Čakovca: U sva školska dvorišta uvedite videonadzor!

25.03.2009.
u 15:09

Na dnevnom redu imamo donošenje plana i programa rada, buduće aktivnosti i pitanja. Želite li dopuniti dnevni red? - samouvjereno je započela voditi prvu radnu sjednicu Dječjeg gradskog vijeća dječja gradonačelnica Lea Pongrac, iz III. OŠ Čakovec, kojoj je savjetima u tehničkim postupcima, poput načina glasovanja, pomagao odrasli gradonačelnik, Branko Šalamon.

Torbe su nam preteške
Dječji vijećnici iz čakovečkih osnovnih škola raspravljali su o planu rada do kraja mandata, 1. rujna 2010. godine.

- Zauzimat ćemo se za sigurnost škole, postavljanje videonadzora u sva školska dvorišta i ležećih policajaca na prometnice - istaknula je Lea Pongrac neke planirane zahvate, priznavši da je lijep osjećaj biti dječja gradonačelnica.

Već je otvorila svoju e-mail adresu, lea.pongrac@cakovec.hr , i dala izraditi posjetnice. U travnju planira postaviti sandučiće u sve osnovne škole, koji će se prazniti jedanput mjesečno, a prijedlozi i pitanja iznosit će se na sjednicama. U planu su i nova dječja igrališta, radionice zdravlja i postavljanje ormarića s ključićem za svakog učenika.

- Želimo pokazati odraslim vijećnicima kako je teško nositi u školskoj torbi sve što nam je potrebno za školu - napomenula je L. Pongrac, koja je uz pomoć voditeljica u program uvrstila želje vršnjaka izražene u izbornoj kampanji. Pozabavit će se i pitanjem gradnje vanjskih bazena u gradu, pa će odraslima predstaviti prednosti koje uživaju djeca u gradovima s takvim kupalištima.

Ljetni sportski kampovi
Uključit će se i u ljetne sportske kampove. Posla će, kaže dječja gradonačelnica, biti dosta, pa očekuje pomoć svih vijećnika, kojoj god školi pripadaju.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije