Naslovnica Vijesti Hrvatska

'Zahtijevamo izbore odmah, svaka rekonstrukcija je besmislena'

Ova aferaška, trgovačka Vlada više naprosto nema smisla. Izbori odmah, subito! Neka vrate mandat građanima ako žele spasiti društvo, kaže potpredsjednik SDP-a
17. srpnja 2019. u 19:14 25 komentara 320 prikaza
Rajko Ostojić
Foto: Anto Magzan/PIXSELL

Potpredsjednik SDP-a Rajko Ostojić pozvao je na raspisivanje parlamentarnih izbora odmah jer ta stranka smatra da je svaka rekonstrukcija Vlade besmislena.

NOVA IMENA Plenković smijenio Žalac, Tolušića i Murganić

„Zahtijevamo izbore odmah, svaka rekonstrukcija je besmislena. Ova aferaška, trgovačka Vlada više naprosto nema smisla. Izbori odmah, subito! Neka vrate mandat građanima ako žele spasiti društvo“, poručio je Ostojić u izjavi novinarima nakon sjednice Predsjedništva SDP-a.

Definitivno hrvatsku državu imamo, ali društvo gubimo iz dana u dan. Idemo spasiti ovo društvo, a spasit ćemo ga s našim planom, istaknuo je.

Najavio je i da će sutra predsjednik stranke Davor Bernardić predstaviti SDP-ov antikorupcijski plan, s nacrtom kojeg se složilo Predsjedništvo, dodavši da će iz tog nacrta kojeg sutra puštaju u javnu raspravu izaći cijeli niz zakona, akcijskih i provedbenih mjera koje će prezentirati tijekom sljedećih nekoliko mjeseci.

Kolinda Grabar-Kitarović Kolinda Grabar-Kitarović: 'Očekujem da će se rekonstrukcija Vlade dogoditi što je moguće prije'

„Korupcija je rak-rana našeg društva, ona nas izjeda i uništava. Prije nekoliko godina bilo je par osoba, par satova, par katova, bilo je par vila i znamo gdje su ti danas – u Remetincu. A danas imamo stotine osoba koje nose satove koji vrijede deset tisuća eura, nose satove koliko vrijedi prosječan hrvatski automobil, imamo tisuće dužnosnika koji imaju katove, vile, nekretnine, pokretnine, tisuće, pa i milijune kvadrata na off-shore tvrtkama. Zato moramo spasiti društvo koje gubimo“, ocijenio je, pozvavši sve građane, nevladine udruge, sindikate, medije i sve zainteresirane da se pridruže borbi protiv korupcije.

Što se tiče SDP-ovih zahtjeva za opoziv ministara Tomislava Tolušića i Gabrijele Žalac, Ostojić je kazao da prvo treba vidjeti hoće li HDZ donijeti odluke. „Oni očito kupuju vrijeme. Ovo je Big Brother. Nekoliko zadnjih dana gledamo show. Pokušavaju rekonstruirati Vladu, a svaka rekonstrukcija je besmislena. Svi oni ministri koji danas ne budu zamijenjeni, mi i dalje nastavljamo s našim zahtjevom za opoziv“, naglasio je.

„'Jahat' ćemo cijelo ljeto po ovoj vladajućoj, aferaškoj i trgovačkoj koaliciji. Svi koji su u koaliciji, i dalje ćemo inzistirati na njihovom odlasku. Vidjet ćemo hoće li premijer danas smijeniti, primjerice, ministricu obrazovanja. Hoće li smijeniti nekog iz HNS-a ili samo iz HDZ-a? Ima li snage smijeniti nekoga iz neke druge stranke vladajuće koalicije ili samo HDZ-ove ministre?“, zapitao je.

Vlada Josip bohutinski Ključno je pitanje hoće li novi ministri čistiti državnu imovinu

Ostojić je ustvrdio da je SDP uspio u svojim zahtjevima za opoziv ministara jer je, kaže, 70 posto njihovih zahtjeva za opozivom riješeno, ne odmah, ali u roku od nekoliko mjeseci.

Ocijenio je da u ovoj Vladi postoje dvije vrste ministara, oni koji su u aferama koje su otkrili mediji, nevladine udruge i zviždači te oni čiji sustavi ne funkcioniraju. „Mi smo se sada orijentirali na one ministre opterećene osobnim aferama, a onda idemo na one ministre čiji sustavi ne funkcioniraju“, kazao je, ponovivši da je rješenje u izborima odmah.

Putokaz za najljepše plaže na Pagu
Najljepše plaže na Pagu
Istražite koje su najljepše plaže i pronađite one koje će vam najbolje odgovarati

A1 izdvaja za Vas

  • barbaizamerike:

    Sta se On javlja?jeli ga narod izabro?nije .Onda neka suti I neka se pokrije I ceka sansu Ali ne vjerujem da ce je ikada iskoristiti jer glumi ljevicara a to nije

  • pinkec:

    Evo što nam nudi oporba i koja je jako glasna u svezi svega i svačega, a pogotovu o konfliktu interesa. Oporba, koja stalno viče uhvati lopova, dok njihov lopovluk nemože nitko nadmašiti.

  • mario125:

    Samo se tješite i sanjajte da možete pobijediti na izborima, - ni jedna vlada ne može biti gora od vaše što je bila - to građani vrlo dobro znaju .. novi izbori značili bi samo trošak - pobjednik se zna ... prikaži još!zna unaprijed - 5 izbora zaredom ste popušili i ove bi isto