Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"DELIKATAN SLUČAJ"

Zahtijevali izručenje mossadovca, a onda ga pustili kući u Izrael

Brodsky
AFP
13.08.2010.
u 17:28

Poljska je agenta izručila Njemačkoj uz klauzulu da mu se može suditi samo zbog krivotvorenja putovnice, a ne i za špijunažu.

Nakon što je Njemačka dramatično od Poljske tražila izručenje Urija Brodskog, izraelskog agenta za kojeg se sumnja da je bio upleten u Mossadovo ubojstvo Hamasova lidera u Dubaiju, a Izrael od Poljske tražio da ga pošalje u njihovu zemlju – Poljska ga je jučer izručila Njemačkoj, a Njemačka ga je danas pustila uz jamčevinu. Iako glasnogovornik suda u Kölnu nije htio otkriti kolika je ta jamčevina, rekao je da je riječ o “razumnoj svoti” koja se poklapa s visinom eventualne kazne za krivotvorenje putovnice.

Poljska je, naime, Njemačkoj izručila Brodskog uz klauzulu da ga se smije optužiti isključivo za krivotvorenje putovnice, a ne i za špijunažu. Poljski premijer Donald Tusk cijelu je situaciju opisao kao “delikatnu” s obzirom na tragične povijesne događaje u koje su bili upleteni Poljaci, Nijemci i Židovi za Drugoga svjetskog rata.

Njemačke vlasti pretpostavljaju da će se, nakon što bude pušten, Brodsky vratiti u Izrael. Glasnogovornik tužiteljstva u Kölnu objašnjava da bi protiv Brodskog mogla biti podignuta optužnica za špijunažu ako se vrati u Njemačku te da takvu optužnicu protiv njega mogu podići i treće zemlje.

Poljska je izraelskog agenta uhitila u Varšavi uslijed njemačke tjeralice.

Komentara 7

RI
Riznica
23:55 13.08.2010.

Potpisujem Iznobed!\" Ni glasa o tom zidovskom terorizmu !!! Da je bio kojim slucajem musliman, ovde bi vec bilo 250 komentara......

CJ
can@jisraM
03:47 14.08.2010.

Da Izno i Rizica ....obojica ste u pravu..........................................................

OB
-obrisani-
22:30 13.08.2010.

Ovo je stvarno protekcija za židove: dobro što su se Nijemci i Poljaci u uvlakače pretvorili, imaju i radi čega. A jučer u USA, uhapsiše čovu, židova, 5 mrtvih i 18 ranjenih u kratkom vremenu izrezbario nožem taj čovo. I niko ni da spomene da je židov ! A skinuli su ga sa leta za Izrael. Da je kojim slučajem musliman, i da je let bio za AbuDhabi, bubala bi sva američka i svjetska štampa o džihad ubici (ubicama), pravile bi se analize, tražile bi se veze sa radikalnim propovjednicima, itd, itd Ovako, tišina............... Možda ga kasnije i u Izrael prebace

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije