Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dvostruka agenda

Zaharova sasula optužbe na račun Zapada: 'Time što rade žele se riješiti ekstremista. Kakva pogrešna logika'

Russian Foreign Ministry Spokeswoman Zakharova gives press briefing
Foto: Russian Foreign Ministry/NEWSCOM
1/2
15.06.2022.
u 10:58

Glasnogovornica ruskog ministarstva vanjskih poslova Marija Zaharova optužuje SAD i Veliku Britaniju da potiču Ukrajinu da regrutira strane plaćenike

Rusko ministarstvo vanjskih poslova jutros je na društvenim mrežama objavilo poruku glasnogovornice Marije Zaharove u kojoj ona optužuje SAD i Veliku Britaniju da potiču Ukrajinu da regrutira strane plaćenike. 

"Kijevski režim nastavlja regrutirati strane plaćenike dok ukrajinske oružane snage gube borce. Regrutirali su više od 6500 ''vojnika sreće''. Do početka lipnja došlo je do dvostrukog smanjenja broja stranih plaćenika", kaže Zaharova.

"Ipak, napori da se regrutiraju plaćenici i ''dobrovoljci' nastavljaju se nesmetano i uglavnom su usmjereni na afganistanske izbjeglice i ono što je ostalo od boraca ISIS-a-u Siriji. Ti su ljudi vjerojatno pronašli novo i plodno tlo za svoju ideologiju mržnje. Sjedinjene Države i Velika Britanija pomagali su u njihovu odabiru i slanju u Ukrajinu. No, o njihovu sankcioniranju na bilo koji način nije bilo govora", dodala je Putinova glasnogovornica, javlja Guardian.

"Zapad ima dvostruku agendu: pomoći Volodimiru Zelenskom, a pritom se riješiti vlastitih ekstremista i radikala. Kakva pogrešna logika", dodala je. 

Više o ratu u Ukrajini čitajte OVDJE

Video: Bivši ruski premijer otkrio što misli koliko će rat trajati pa dodao: 'Poznavao sam drukčijeg Putina'

Komentara 13

DU
Deleted user
11:09 15.06.2022.

Pa isto rade i Rusi sa svojim plaćenicima.

DU
Deleted user
11:28 15.06.2022.

Na žalost zapadne zemlje u povijesti nisu nikada imale lošije političare od predsjednika Amerike pa do europskih lidera

Avatar Sidewinder
Sidewinder
13:06 15.06.2022.

Kad se Rusija raspadne i padne na prosijački štap ovakve ruskinje će biti jeftina radna snaga diljem EU.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije